Witam. Postanowiłem zamontować do mojej B4 sterownik centralnego z pilota. Wybór padł na Proxime. Centralkę mam już w ręku, ale dołączony do niej schemat jest dla mnie czarną magią. Są trzy przewody do otwierania i trzy od zamykania. Kompletnie nie wiem z czym to zjeść. Dodam, że centralkę chciałbym montować prosto do pompki, aby w razie czego, mieć sterowanie całego samochodu z zamka kierowcy. Daje link do strony producenta ze schematem, który posiadam.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
http://www.proxima.pl/files/manual_119.pdf
[ Dodano: 2013-01-25, 16:02 ]
Dzięki wszystkim za pomoc. Odpowiedzi nie dostałem, choć oczekiwałem, no ale cóż zrobić. Gdyby ktoś szukał info na temat tej centralki, to coś od siebie napisze.
Pomarańczowy zostawiłem niepodłączony, biały na sygnał, żółty do masy, pomarańczowo/czarny niepodłączony, biało/czarny sygnał i żółto/czarny do masy. Gra i huczy jak należy. Pozdro
[B4] Prośba o pomoc przy montażu sterownika PROXIMA SRPi
Proxima
Jeśli chodzi o montaż sterownika proxima to podłącza się go dokładnie tak samo jak opisał to kolega aldi w temacie https://audi80.pl/b3-b4opis-instalac ... entralnego
Kolory kabli w sterowniku proxima są dokładnie takie same jak w fotostory, które dodał aldi. Ja zamontowałem wg schematu dla zamków pneumatycznych i wszystko działa jak należy. Czas montażu 2 godziny. Pozdrawiam.
Kolory kabli w sterowniku proxima są dokładnie takie same jak w fotostory, które dodał aldi. Ja zamontowałem wg schematu dla zamków pneumatycznych i wszystko działa jak należy. Czas montażu 2 godziny. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Potwierdzam zamek bardzo fajny i dziala znakomicie ja podłaczylem do okablowaniabod silownika w drzwiach kierowcy a reszte przeciagnolem do srodka pod deske tak wiec nic niewidac niestety ost padl mi ten silownik i musialem odpiac kostke ale w razie czego moge zamykac od pasaEra kluczykiem jak bateria sie skończy.