[ALL]termostat temperatura wzrasta...
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[ALL]termostat temperatura wzrasta...
witam jestem tu nowa i chciałąm zapytać kilka dni temu wymieniłam z wujaszkiem termostat ponieważ temperatura silnika wzrastała ponad 110 wiec wymieniliśmy termostat spoczatku wszystko było ok a teraz znowu temperatura znowu sie podnosi ponad 100.węże górne sa ciepłe lecz ten dolny no już nie koniecznie, jest zimny... jak odkrece delkiatnie korek od zbiorniczka płyn sie podnosi do góy i momentami aż sie wylewa. i pytanie jest czy to możę być wina korka od zbiorniczka czy coś innego
Ostatnio zmieniony 02 lut 2013, 17:55 przez paulineczkaaa92, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
bo czujnik masz w chłodnicy a jak termostat nie puści obiegu na chłodnicę to wiadomo wentylator się nie włączy bo nie ma prawapaulineczkaaa92 pisze:a jeszcze jedno mimo ze jest taka wysoka temperarura ponad 100 to wentylator sie nie włącza
rozumiem że nie masz ogrzewania, może układ się dobrze nie odpowietrzył jeszcze.paulineczkaaa92 pisze:aucie przy takiej pogodzie jest naprawde zimno w aucie od czego to sie moze to dziać?
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Termostat!! Skoro dolny wąż jest zimny, to i chłodnica jest zimna, a czujnik od wentylatorów znajduję się w chłodnicy, więc się nie włącza. A skoro dolny wąż jest zimny, a na budziku mamy ponad 100st. to są III opcję:
-czujnik temperatury
-licznik, wskazówka, zimne luty
-termostat
A brak ciepła w autku i spora temperaturka może być skutkiem powietrza w układzie.
-czujnik temperatury
-licznik, wskazówka, zimne luty
-termostat
A brak ciepła w autku i spora temperaturka może być skutkiem powietrza w układzie.
Podepnę się pod temat bo mam podobny problem z tym że mi trzyma cały czas po nagrzaniu temp 90st. i nie przekracza jej, autko dośc szybko się nagrzewa a ogrzewanie jest malynna tyle że dolny wąż od chłodnicy jak i dół chłodnicy jest zimny i co dziwne płyn w zbiorniczku też. Termostat wymieniałem układ był odpowietrzany czekałem do załączenia wentylatora, przewód powrotny do zbiorniczka też sprawdzałem jest drożny więc co jest
spróbuję wymienic korek a jak nie to ewentualnie pompa lub kolejny termostat :evil:
termostat założyłem gates-a podobno dobry...
spróbuję wymienic korek a jak nie to ewentualnie pompa lub kolejny termostat :evil:
termostat założyłem gates-a podobno dobry...
dobre objawy :?: czyli mówisz że np. może byc tak zimno że auto chodzi cały czas na małym obiegu, raczej wątpie bo przecież mam na budziku 90stLeo pisze:pavell ale to przecież dobre objawy, w tej temperaturze jest to normalne.
skoro dół chłodnicy i dolny przewód od chłodnicy są zimne to niby wskazuj na to że termostat sie nie otwiera i nie puszcza dużego obiegu, więc w takim razie dlaczego się nie łapie temp tylko trzyma 90 :?:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2013, 17:05 przez Pavell, łącznie zmieniany 1 raz.