Poszukać i załozyć ori ,bo ta co załozyłeś na pewno nie jest taka jak trzebakacperek285 pisze:
Tą co zamontowałem ma ok 2 mm większe otwory(śruby nie siedzą sztywno jak w starej poduszce)....no i oczywiście problem z drżeniem auta co prawda nie wielkim ale na starej poduszce tylko przy zimnym silniku drgania były później nic. i co teraz zrobić ?
[b4 1z] Poduszki silnika - never ending story
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
zmieniłem z powrotem na stara poduszkę...
tylko gdzie takiej szukać... od miesiąca ja poszukuje...w okolicy szukałem na auto złomach. nawet się dziwili ze nie maja takiej...na allegro nie ma...to gdzie jeszcze ? może ktoś na forum ja ma ? pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-23, 17:32 ]
a to ta poduszka co nie pasuje....
w takim razie z jakiego silnika by ona była?
tylko gdzie takiej szukać... od miesiąca ja poszukuje...w okolicy szukałem na auto złomach. nawet się dziwili ze nie maja takiej...na allegro nie ma...to gdzie jeszcze ? może ktoś na forum ja ma ? pozdrawiam
[ Dodano: 2013-01-23, 17:32 ]
a to ta poduszka co nie pasuje....
w takim razie z jakiego silnika by ona była?
-
- Forum Audi 80
axell pisze:8a0199379e to jest poducha do silników R4 w tym do 1Z (manualna skrzynia) strona lewakacperek285 pisze:a to ta poduszka co nie pasuje....
ok zgadzam się pasuje, gdy na poduszce jest tylko ten nr 8a0199379e .Ale na tej ze zdjęcia wyżej pod nr 8a0199379e jest drugi nr 443199379E i to już do mojej jakimś cudem nie pasuje właśnie...głowa boli ile jest rodzaje tych poduszek...później zainstaluje etke to może tam będzie.
Prawda jest taka, że ori poduszki używanej po 20 latach już raczej dobrej nikt nie znajdzie. Nowa w ASO to 10% wartości auta. Podróby absolutnie do kitu.
Wiem, że co niektórzy na forum dokonywali udanych przeszczepów ori poduszek z A4 B5, tylko nikt nie chce podzielić się bliżej wiedzą jak tego dokonali, zważywszy na inne mocowanie.
Wiem, że co niektórzy na forum dokonywali udanych przeszczepów ori poduszek z A4 B5, tylko nikt nie chce podzielić się bliżej wiedzą jak tego dokonali, zważywszy na inne mocowanie.
- karolas123
- Forum Audi 80
Witam.Też mam problem z poduchami pod silnikiem w moim tdi.Machanik kupił poduchy Febi,podobno są olejowe z hydropodstawą ,jak je wstawił pojawiły się drgania w kabinie ,boczki drzwi,na kierownicy ,gril też się odzywa.To wszystko na wolnych obrotach.Wie ktoś może jak zachowają się poduchy Lemfordera,trudno je dostać ,prawie nigdzie już ich nie ma.Wyszperałem je w firmie motointegrator.pl trzeba czekać na nie do 4 tygodni bo muszą je ściągnąć od producenta,wołają za tą od strony pawej coś koło 300 zyla.Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
To mówisz że miały być olejowe z hydropodstawą Podobno w cuda wierzysz :?: :roll: ile za nie zapłaciłeś :?: za nowe olejowe kilka stówek byś zapłacił za sztukę ...Mówi się od początku ,tylko ori używki ,albo nowe za kilka stówek sztuka ...cała reszta do niczego się nie nadaje 8-)rb2000 pisze:Też mam problem z poduchami pod silnikiem w moim tdi.Machanik kupił poduchy Febi,podobno są olejowe z hydropodstawą ,jak je wstawił pojawiły się drgania w kabinie ,boczki drzwi,na kierownicy ,gril też się odzywa.
Za dwie zapłaciłem coś koło 300 zyla,i kasa w błoto,mechanik pier....li ,że jak się troche pojeżdzi to z czasem guma zmięknie i to się uspokoi,ale ja już w te bajki nie wierze.A Lemfordery też się mogą nie sprawdzić toż to części z górnej półki jedna poducha to koszt moich 2 Febi?No cóż jak trzeba , to trzeba będzie rozejzeć się za dobrym orginałem .
-
- Forum Audi 80
Fakt pier...li ,a co ma mówić ,kasę by musiał oddać :roll: ale sam pewnie nie wierzy ,w to co mówi Zapomnij że ci się cokolwiek ułoży ...nic się nie ułoży ,bo guma za twarda ,a oleju na pewno nie ma Zapytaj go jak taki mądry ,czemu to ori nowe poduchy nie muszą się układać 8-) ciekawe co wymyślirb2000 pisze:Za dwie zapłaciłem coś koło 300 zyla,i kasa w błoto,mechanik pier....li ,że jak się troche pojeżdzi to z czasem guma zmięknie i to się uspokoi
Widzę, że jeszcze wielu użytkowników naszych poczciwych klekotków błądzi szukając złotego środka w wyborze poduszek silnika. Nie dziwię się bo sam kiedyś podążałem tą drogą i popełniałem te same błędy. Jedyna słuszna droga to ORI i wybijcie sobie z głowy inne!!! Czy warto sprawdzać bardzo drogi zamiennik np. LEMFORDER, nie wiem. Ale za tą kasę chyba bym wolał dołożyć do nowego oryginału. Mnie udało się kiedyś kupić oryginał w opakowaniu SWAG. Ale widziałem inne poduchy w opakowaniach SWAG i nie wyglądały jak ori.
MUNIOR od początku wątku stara się przekonać wszystkich, że tylko ori. Ma rację, ale co kolejny użytkownik dołącza do wątku to te same pytania i pewnie tak będzie jeszcze długo długo :mrgreen:
MUNIOR od początku wątku stara się przekonać wszystkich, że tylko ori. Ma rację, ale co kolejny użytkownik dołącza do wątku to te same pytania i pewnie tak będzie jeszcze długo długo :mrgreen: