[B3/B4] opóżniacz lampek wewnętrznych
- radek kocio
- Forum Audi 80
[B3/B4] opóżniacz lampek wewnętrznych
Witam! można jakoś przestawić czas w tym opóźniaczu żeby lampki wewnętrzne gasły wcześniej, i tak w ogóle gdzie ten wynalazek jest zamontowany?
Ostatnio zmieniony 04 lis 2007, 17:18 przez radek kocio, łącznie zmieniany 1 raz.
- oli 2.8 v6
- Forum Audi 80
Może to zależy od rocznika, w B3 jest przekaźnik czasowy pod deską rozdzielczą taki niebieski, jak się nachylisz to nawet na tej naklejce jest zaznaczonyoli 2.8 v6 pisze:czarekj pisze:Moim skromnym zdaniem za to jak długo świecą się lampki oświetlenia wnętrza odpowiada układ elektroniczny w pompce centralnego zamka. Oczywiście mogę się mylić.
moim zdaniem się nie mylisz
Witam
mam pytanie w związku z przekaźnikiem czasowym do B3: czy ma ktoś z klubowiczów schemat podłączenia takiego przekaźnika? Dodam że posiada on 7 pinów, obudowa jest niebieska a numer katalogowy to 447 947 115C. Dział download odwiedziłem ale nie znalazłem nic co rozwiałoby moje wątpliwości. Z góry dziękuję wszystkim mogącym mi pomóc w tej sprawie.
Pozdro.
mam pytanie w związku z przekaźnikiem czasowym do B3: czy ma ktoś z klubowiczów schemat podłączenia takiego przekaźnika? Dodam że posiada on 7 pinów, obudowa jest niebieska a numer katalogowy to 447 947 115C. Dział download odwiedziłem ale nie znalazłem nic co rozwiałoby moje wątpliwości. Z góry dziękuję wszystkim mogącym mi pomóc w tej sprawie.
Pozdro.
W tanich rozwiązaniach a takie tu jest zastosowane,czas jest wyznaczany iloczynem RC,czyli metodą na macanego należy zmieniać pojemności kondensatorów elektrolitycznych.Możliwe,że utracił swoją pojemność czyli wysechł.Garść kondensatorów w rękę i do roboty,może się uda,tylko nie zamień biegunowości elektrolita