80 [b3] Wewnętrzny czy zewnętrzny? Koszty , wymiana
80 [b3] Wewnętrzny czy zewnętrzny? Koszty , wymiana
Witam,
Jak zapewne u niektórych z was w mojej audiczce przy skręcaniu coś puka w zawieszeniu . Przed kupnem dałem sobie wmówić że to wina pęknietej sprężyny w prawym amorku ( faktycznie amory mam zajechane i sprężyna jest walnięta ) To chyba mało prawdopodobne żeby te pukanie przy skręcaniu to faktycznie sprężyna .
Więc moje pytanie brzmi , który przegub prawdopodobnie jest do wymiany ? I czy można zabrać się za to samemu ?
Drugie pytanko to własciwie prośba o podanie przez was cen takich przegubów od najtańszych zamienników do tych najlepszych czy oryginalnych , lub ogólnych kosztów wymiany .
Jak zapewne u niektórych z was w mojej audiczce przy skręcaniu coś puka w zawieszeniu . Przed kupnem dałem sobie wmówić że to wina pęknietej sprężyny w prawym amorku ( faktycznie amory mam zajechane i sprężyna jest walnięta ) To chyba mało prawdopodobne żeby te pukanie przy skręcaniu to faktycznie sprężyna .
Więc moje pytanie brzmi , który przegub prawdopodobnie jest do wymiany ? I czy można zabrać się za to samemu ?
Drugie pytanko to własciwie prośba o podanie przez was cen takich przegubów od najtańszych zamienników do tych najlepszych czy oryginalnych , lub ogólnych kosztów wymiany .
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
https://audi80.pl/b41z-wymiana-oslon ... t15532.htmI czy można zabrać się za to samemu ?
Re: 80 [b3] Wewnętrzny czy zewnętrzny? Koszty , wymiana
ciezko okreslic dokladnie ceny, ja bym Ci polecal kupic dobry zamiennik, bo jakoscia nie odbiegaja od oryginalow, a sa troche tansze jakby nie patrzec. z tych dobrych firm polecam np. takie przeguby lobro, naprawde dobreGrocH69 pisze: Drugie pytanko to własciwie prośba o podanie przez was cen takich przegubów od najtańszych zamienników do tych najlepszych czy oryginalnych , lub ogólnych kosztów wymiany .
no nie wiem czy 2 stówy to mało, ja kupiłem za nie całe 100 zł i już ze 2 lata nic ale zależy też jak kto jeżdzi chociaż ja nie był bym taki pewny że to przegub bo tak jak mówi k3llys u mnie tak strzelało przy skręcaniu jak miałem poduchę na amorze wywaloną tak że stałą w miejscuBagnet pisze: przeguby lobro
Ostatnio coś czytałem o gumach stabilizatora . Padło podobne pytanie o ten hałas i gościu pytał się czy coś się zmieni po wymianie tych gum , i większość twierdziła że tak bo to też może być przyczyną tych stukań a tak się składa że poprzedni właściciel zakupił właśnie te gumy tylko nnie było okazji ich wymienić i tak wożę je od kilku miechów w schowku :mrgreen:
Jak myślicie , są jakieś szanse żeby to były te gumy?
Jak myślicie , są jakieś szanse żeby to były te gumy?