[ALL]Przekładka silnika B4 tdi 1Z
Dzięki slawe1983 za konkretną odpowiedz o to mi właśnie chodziło ktoś to robił i wie co pasuje a co nie i czy wo gule to można zrobić a nie że gdzieś słyszał więc decyzja zapadła kupuje od golfa może jeszcze pompa podejdzie jak będzie lepsza będę jeszcze informował jak sprawa się rozwiązała aby informacja przydała się innym na przyszłość. Pozdrawiam
marek2222, nawet gdyby Ci dawał gwarancję rozruchową to byś się nie ucieszył, chyba że zmieniłbyś sanki przedniego zawieszenia od B3 z silnikiem R4 wtedy byś posadził w budzie B4 silnik od golfa, niestety od B4 począwszy silniki R4 miały inne bloki do auta gdzie były montowane wzdłużnie a inne przy poprzecznym układzie, nie masz dodatkowych nadlewów w których masz otwory pod łapy od B4 żeby zawiesić na podłużnicach, zostaje Ci albo zamienić sanki jeśli masz tanio silnik z MK3 i zdrowy to wtedy opłaca się podmienić sanki,
albo odrazu szukać silnika od B4 lub B5 audi lub passata B5, inaczej Ci nie podejdzie, wiem bo ja już ten temat przerabiałem kiedy jednemu z poprzednich właścicieli wkładałem AAZ' do obecnie mojej coupe.
opcje są tylko dwie, albo silnik z auta gdzie był wzdłużnie mocowany czyli audi B4 i B5 lub passat B5.
druga opcja to silnik montowany poprzecznie + zmiana sanek zawieszenia, jesli usilnie poszukujesz trzeciej opcji to pozostaje Ci naprawa swojego motoru
albo odrazu szukać silnika od B4 lub B5 audi lub passata B5, inaczej Ci nie podejdzie, wiem bo ja już ten temat przerabiałem kiedy jednemu z poprzednich właścicieli wkładałem AAZ' do obecnie mojej coupe.
opcje są tylko dwie, albo silnik z auta gdzie był wzdłużnie mocowany czyli audi B4 i B5 lub passat B5.
druga opcja to silnik montowany poprzecznie + zmiana sanek zawieszenia, jesli usilnie poszukujesz trzeciej opcji to pozostaje Ci naprawa swojego motoru
Dzięki Wszystkim za zainteresowanie więc sprawdzałem od a4 jest blisko mnie silnik z auta angielskiego gość mówi że powyżej 80mil nie biorą auta cena to 800zł golas myślę że warto gwarancja rozruchowa 2 tygodnie można sprawdzić. Silnik oczywiście sam będę przekładał oszczędności mam też od b4 ale może będzie lepiej wsadzić nowszy od a4 wiem nigdy nie wiadomo co się trafi. Pozdrawiam i sory jak z błędami ale z tel. pisze.