Audi Coupe Quattro - vol. 2
- Paweł Olsztyn
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Dziś trochę pogrzebaliśmy z kumplami przy ACQ.
wymiana uszkodzonego termostatu - i tu mała zagadka. Przed wymianą wskaźnik na jałowych wchodził na 95 i włączał się wentylator. Podczas jazdy spadało do ok.55-60 ale wiadomo, termostat otwarty więc pełny układ był. Teraz przy nowym termostacie (vernet) są anomalia - wskaźnik trzyma 98-99 na jałowych. Wchodzi na 102 i załącza wentyaltor. Podczas jazdy nei spada poniżej 98. Czujnik czy oszukujący wskaźnik? Dodam, że budziki są od angola (czy całe nie wiem ale prędkościomierz ma w milach i nabija również w tych wartościach)
wymiana płynu chłodniczego
sprawdzenie czujników ABSu - z jakiś powodów po przejechaniu kilkudziesięciu metrów i po przekroczeniu pewnej prędkości się wyłącza. Fakt...że nie spojrzałem na rozmiwar opon ale wydaje mi się, że poprzednik znał regułę "quattro". Czujniki są zapieczone i jutrzejsze VAGowanie powinno wskazać który się ewentualnie sypnął.
poprawienie zamontowanej niedawno instalacji LPG - małe korekty przy wtryskach - teraz tylko wystroić
BTW...może ktoś ma prowadnicę powietrza zza grilla do obudowy filtra? <ok>
wymiana uszkodzonego termostatu - i tu mała zagadka. Przed wymianą wskaźnik na jałowych wchodził na 95 i włączał się wentylator. Podczas jazdy spadało do ok.55-60 ale wiadomo, termostat otwarty więc pełny układ był. Teraz przy nowym termostacie (vernet) są anomalia - wskaźnik trzyma 98-99 na jałowych. Wchodzi na 102 i załącza wentyaltor. Podczas jazdy nei spada poniżej 98. Czujnik czy oszukujący wskaźnik? Dodam, że budziki są od angola (czy całe nie wiem ale prędkościomierz ma w milach i nabija również w tych wartościach)
wymiana płynu chłodniczego
sprawdzenie czujników ABSu - z jakiś powodów po przejechaniu kilkudziesięciu metrów i po przekroczeniu pewnej prędkości się wyłącza. Fakt...że nie spojrzałem na rozmiwar opon ale wydaje mi się, że poprzednik znał regułę "quattro". Czujniki są zapieczone i jutrzejsze VAGowanie powinno wskazać który się ewentualnie sypnął.
poprawienie zamontowanej niedawno instalacji LPG - małe korekty przy wtryskach - teraz tylko wystroić
BTW...może ktoś ma prowadnicę powietrza zza grilla do obudowy filtra? <ok>
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mocy przybywaj...czyli jak to dwóch z ich trzech odnalazło brakujące kooonie
Dziś udało się doprowadzić motorownię do ładu. Ciągnie równo i jednostajnie.
Pozsotało tylko zaopiekować się ABSem - czujniki siedzą na opór więc póki co wizyta u elektryka aby posprawdzał stronę "kabelkologii" a potem najwyżej wybijemy i wstawi sięnowe czujniki ABSu.
Więcej info w pierwsyzm poście.
Dziś udało się doprowadzić motorownię do ładu. Ciągnie równo i jednostajnie.
Pozsotało tylko zaopiekować się ABSem - czujniki siedzą na opór więc póki co wizyta u elektryka aby posprawdzał stronę "kabelkologii" a potem najwyżej wybijemy i wstawi sięnowe czujniki ABSu.
Więcej info w pierwsyzm poście.
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To co mogę robię sam. Aczkolwiek przy silniku opieram się na wiedzy i umiejętnościach kolegów z PKAudi.
Chwilowo zająłem się kosmetyką (wymiana oświetlenia deski rozdzielczej i oklejenie "drewna" w "karbon". Jak się zacznie cieplej robić zaczynam walkę z wnętrzem.
[ Dodano: 2013-03-22, 16:51 ]
Kolejny mały update. Tym razem troszkę pociągnęło po kieszeni ale warto było. Wygląda lepiej, jeździ lepiej i znacznie lepiej zaczął hamować. Teraz zaczęło mocy brakować - zdecydowanie 2,8 jest za małą pojemnością
Wszystko w pierwszym poście <ok>
Chwilowo zająłem się kosmetyką (wymiana oświetlenia deski rozdzielczej i oklejenie "drewna" w "karbon". Jak się zacznie cieplej robić zaczynam walkę z wnętrzem.
[ Dodano: 2013-03-22, 16:51 ]
Kolejny mały update. Tym razem troszkę pociągnęło po kieszeni ale warto było. Wygląda lepiej, jeździ lepiej i znacznie lepiej zaczął hamować. Teraz zaczęło mocy brakować - zdecydowanie 2,8 jest za małą pojemnością
Wszystko w pierwszym poście <ok>
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
@sagem, jak trafię jakieś springi 50-60 na minusie to oczywiście nie omieszkam wsadzić. Dla przód jest optymalnie. W 90tce miałem niżej i też nie było źle ale tu jest <ok>
@adi87, auto w tygodniu stoi a jeździ od czasu do czasu. Choć teraz pogoda się polepszy to częściej na spacer wyprowadzi. Dziś...miałem jechać na PrG ale odpuszczam ze względu na wszechobecny śnieg - jakoś nie widzę ciekawych atrakcji na takiej nawierzchni (poza sprawnościówką).
P.S. Obserwuj pkaudi.pl bo ostatnio był spocik w Rumii.
@adi87, auto w tygodniu stoi a jeździ od czasu do czasu. Choć teraz pogoda się polepszy to częściej na spacer wyprowadzi. Dziś...miałem jechać na PrG ale odpuszczam ze względu na wszechobecny śnieg - jakoś nie widzę ciekawych atrakcji na takiej nawierzchni (poza sprawnościówką).
P.S. Obserwuj pkaudi.pl bo ostatnio był spocik w Rumii.
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jako, że zima nie odpuszcza a wiosna gdzieś się zagubiła to przeprosiłem się z zimówkami. Wraz z Eddem uderzyliśmy na małe odśnieżanie. W kilku miejscach poległem - niski zawias jednak nie trybi z 20-30cm śniegu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sorki za jakość, zdjęcia robione rękawiczką i ze względu na mokry śniegnie łapała ostorści
Tak nas litnisko przywitało
Jeszcze na czysto
Niestety bez linki się nie obeszło...AAN targał AAH
Z innej perspektywy
Ktoś zamawiał pługoquattrówkę?
Teraz oby do wiosny...
Sorki za jakość, zdjęcia robione rękawiczką i ze względu na mokry śniegnie łapała ostorści
Tak nas litnisko przywitało
Jeszcze na czysto
Niestety bez linki się nie obeszło...AAN targał AAH
Z innej perspektywy
Ktoś zamawiał pługoquattrówkę?
Teraz oby do wiosny...