Zasady przyjmowania aut do Zaawansowanych projektów.
- ignac112
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Tak szczerze, to czy będzie dział projekty czy go nie będzie to i tak zawsze ktoś będzie krzyczał, że mu to nie pasuje. Mi tam by odpowiadał dział projekty, z tego względu, że ja z dużą ciekawością brnę przez tematy, w których znajdują się egzemplarze, które są dla mnie jakimiś tam wzorcami.
Jak będzie dział projekty to niech chłopaki sobie słodzą, a kto im tam będzie bronił. Wg mnie ważniejsze będzie, by nie naśmiewali się z innych aut.
Jak będzie dział projekty to niech chłopaki sobie słodzą, a kto im tam będzie bronił. Wg mnie ważniejsze będzie, by nie naśmiewali się z innych aut.
Już się podzieliło i rozdzieliło, zawsze tak będzie niezależnie od formy ułożenia działów... Kogoś interesuje pewien typ aut lub pewien typ tuningu, jeśli pojawia się coś nowego, klikasz w "nieprzeczytane", po minucie może nawet mniej już wiesz co to i albo interesujesz się tematem w przyszłości, albo do niego nie wracasz (może za kilka miesięcy jeśli coś ciekawego wypłynie)... Generalnie nie ujmując ludziom, są tematy które się odwiedza RAZ. Już to kiedyś pisałem, ale mnie i pewnie jeszcze trochę innych ludzików interesują konkretne rzeczy, zebranie ich w zaawansowanych jak to było wcześniej miało sens, wystarczyłyby aktualizacje, bo jest sporo nowości, których tam nie ma. Więc po co kombinować i dyskutować przez kolejne 20 stron i 2 miesiące, zamiast wykonać aktualizację...Maszu pisze: do czego zmierzam, wydaje mi sie, ze po utworzeniu tego 'waszego' dzialu to tak naprawde utworzy sie kolko 'wzajemnej adoracji'. wtedy to juz wgl do dzialów takich jak b4/b3 nikt nie zagladnie aby zobaczyc czy aby przypadkiem jakis Mietek ze Ślunska kupil sobie b3 SB i dąży do tego aby miec SB+++++...
mysle, ze czesc forum przez to totalnie umrze, ze caly ten ruch ktory jest obecnie na forum przekieruje sie w jeden, konkretny dzial...
przepraszam za ten ot, ale musialem to napisac.
ode mnie tyle.
Dział projekty dla każdego, bo zmienił felgi i lampy, dołożył ringi, polakierował lusterka... To się nazywa projekt ? Po co kolejny nieczytelny zbiór dla 90% aut ?
P.S. Integracja to jest na zlotach, a nie forum internetowym, stamtąd wszystko wypływa i tam się zaczyna, niezależnie od tego kto czym przyjedzie.
może ja spróbuje coś nabazgrać :lol:
nazwa działu --------> ja bym dał jakiś nie typowy nie zaawansowane czy projekty tylko po prostu "nie seryjne" albo "Off Seria"
Będą się znajdować tam samochody które zostały w jakimś stopniu przebudowane i w tym dziale bym dał kolejne działy.
1) Garaż/Garage
2) Projects
3) Archiwum
AD1 Garaż/Garage
Będą się tam znajdować tematy które są w fazie raczkowania w przebudowie samochodu , właściciel robi wygląd wnętrze jakieś tam swapy , renowacje.
AD2 Projects
Już samochody które "wyglądają" czyli już są w jakimś stopniu tak przerobione/przebudowane że widać efekt pracy np dajmy przykład Audi - Nikiego . No i wiadomo , właściciel będzie dalej brnął w to bagno i przerabiał samochód
AD3 Archiwum no tu nie trzeba wyjaśniać Audi które kiedyś robiły spore ważenie itp ale nie został po nich ślad i temat zamknięty.
Jako takie wymagania
A) Musi być szczegółowy opis samochodu i wykonanych prac jak też i najważniejsze Zdjecia!
B) Wszystko musi się znajdować na Stronie Nr 1
C) Tytuł jako taki np "Audi b4 avanturnik by eSPe Swap"
D) Temat który będzie w danym dziele będzie decydować Administrator/Moderator
E) Administrator/Moderator ma zawsze racje
F) Jeżeli Administrator/Moderator nie ma racji, to patrz punkt "E"
I tu jak dostać się do tego działu moim zdaniem (może pewnie niektórym się to nie spodoba" ale od "popularności" tematu czyli chodzi mi to że widać ewidentnie że coś się dzieje , klubowicze się udzielają dosyć często temat jest dosyć popularny albo rośnie popularność i widać opis , zdjęcia wykonywanych prac , że coś się dzieje w temacie samochód przestaje być seryjny , zaczyna robić "łał" . Wtedy powinien dany Szef tego działu przejrzeć temat , przenieś go do działy garaż i jeżeli dalej prace będą postępowały idzie do działu projekt, jeżeli temat upada nic się nie dzieje dosyć długawo temat po prostu wraca do danego działu B4/B3/B2 itp . Powinniśmy podejść do tego tematu na luzie a nie burzyć się o pierdoły i pisać że powstaje grono wzajemnej adoracji , przecież to tylko wirtualna strona nikt za to kasy nie dostaje i nie zostanie królem i będzie miał przywileje czy coś, to ma po prostu ułatwić nowym klubowiczom czy starym w obserwowaniu tematu w których coś się dzieje że są jakieś zmiany i samochód jest fajnie zrobiony na sposób właściciela <ok> Co do wymagań takich że jakiś stan igła lakieru czy inne pierdoły bez przesady na zdjęciach i tak tego się nie zobaczy, wiadomo że nie może być to jakiś strup itp , ale nie oszukujmy się to jest klub tylko Audi 80 jak chce się mieć takie rygorystyczne wymagania jak wcześniej czytałem to może ale na innych forach typu CultStyle , czy dostanie się na Vag Event.
Wiadomo trzeba jakoś to dopracować :roll:
nazwa działu --------> ja bym dał jakiś nie typowy nie zaawansowane czy projekty tylko po prostu "nie seryjne" albo "Off Seria"
Będą się znajdować tam samochody które zostały w jakimś stopniu przebudowane i w tym dziale bym dał kolejne działy.
1) Garaż/Garage
2) Projects
3) Archiwum
AD1 Garaż/Garage
Będą się tam znajdować tematy które są w fazie raczkowania w przebudowie samochodu , właściciel robi wygląd wnętrze jakieś tam swapy , renowacje.
AD2 Projects
Już samochody które "wyglądają" czyli już są w jakimś stopniu tak przerobione/przebudowane że widać efekt pracy np dajmy przykład Audi - Nikiego . No i wiadomo , właściciel będzie dalej brnął w to bagno i przerabiał samochód
AD3 Archiwum no tu nie trzeba wyjaśniać Audi które kiedyś robiły spore ważenie itp ale nie został po nich ślad i temat zamknięty.
Jako takie wymagania
A) Musi być szczegółowy opis samochodu i wykonanych prac jak też i najważniejsze Zdjecia!
B) Wszystko musi się znajdować na Stronie Nr 1
C) Tytuł jako taki np "Audi b4 avanturnik by eSPe Swap"
D) Temat który będzie w danym dziele będzie decydować Administrator/Moderator
E) Administrator/Moderator ma zawsze racje
F) Jeżeli Administrator/Moderator nie ma racji, to patrz punkt "E"
I tu jak dostać się do tego działu moim zdaniem (może pewnie niektórym się to nie spodoba" ale od "popularności" tematu czyli chodzi mi to że widać ewidentnie że coś się dzieje , klubowicze się udzielają dosyć często temat jest dosyć popularny albo rośnie popularność i widać opis , zdjęcia wykonywanych prac , że coś się dzieje w temacie samochód przestaje być seryjny , zaczyna robić "łał" . Wtedy powinien dany Szef tego działu przejrzeć temat , przenieś go do działy garaż i jeżeli dalej prace będą postępowały idzie do działu projekt, jeżeli temat upada nic się nie dzieje dosyć długawo temat po prostu wraca do danego działu B4/B3/B2 itp . Powinniśmy podejść do tego tematu na luzie a nie burzyć się o pierdoły i pisać że powstaje grono wzajemnej adoracji , przecież to tylko wirtualna strona nikt za to kasy nie dostaje i nie zostanie królem i będzie miał przywileje czy coś, to ma po prostu ułatwić nowym klubowiczom czy starym w obserwowaniu tematu w których coś się dzieje że są jakieś zmiany i samochód jest fajnie zrobiony na sposób właściciela <ok> Co do wymagań takich że jakiś stan igła lakieru czy inne pierdoły bez przesady na zdjęciach i tak tego się nie zobaczy, wiadomo że nie może być to jakiś strup itp , ale nie oszukujmy się to jest klub tylko Audi 80 jak chce się mieć takie rygorystyczne wymagania jak wcześniej czytałem to może ale na innych forach typu CultStyle , czy dostanie się na Vag Event.
Wiadomo trzeba jakoś to dopracować :roll:
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no to może ja wtrącę swoje 3 grosze :mrgreen:
wujo1, zgadzam się z Tobą w 90% i podoba mi się podział na 3 kategorie
po pierwsze dlatego że pewnie będzie z tym straszne zamieszanie, chyba że ustalić jakiś dłuższy okres czasu np rok i po tym czasie zamknąć temat i do działy archiwum.
po drugie i tak będą to auta odbiegające od serii, nawet jak ktoś na jakiś czas przestanie je tuningować.
wujo1, zgadzam się z Tobą w 90% i podoba mi się podział na 3 kategorie
tego bym nie robiłwujo1 pisze: jeżeli temat upada nic się nie dzieje dosyć długawo temat po prostu wraca do danego działu B4/B3/B2 itp .
A ja rozwiązałbym to inaczej, w temacie jest coś nowego, dającego do myślenia, nie robionego wcześniej na forum, albo zakres modyfikacji jest tak duży że odbiega od normy, wtedy do projektów zaawansowanych i wszystko ładnie w pierwszym poście po kolei co i jak, przedzieranie się przez 60-100stron jest bez sensu. Do modka należałaby decyzja czy jest zaawansowany czy nie, z resztą liczba postów (bez spamu) najczęściej o tym świadczy.
Prosty przykład:
buda po remocie, swap silnika, dopieszczenie wnętrza to co innego niż pomalowanie lamp i założenie zespolaków
Prosty przykład:
buda po remocie, swap silnika, dopieszczenie wnętrza to co innego niż pomalowanie lamp i założenie zespolaków
Ja jako osoba właściwie tylko przeglądająca forum może nie powinienem się tu udzielać. Tyle, że obserwując to z boku dochodzę do wniosku, że cały ten pomysł jednak nie wypali. Tak jak wcześniej kilka osób słusznie zauważyło, nie da się zrobić tak aby wszystkim pasowało. Nie da się ukryć, że wchodzę tu by podpatrzeć zaledwie tylko kilka tematów i myślę, że wiele osób tak robi. I jak zostało stwierdzone część forum zacznie obumierać, bo w zasadzie życie bd tylko toczyło się w tym dziale. Tak więc ludzie będą oglądać tylko te "wypicowane" furki a co z resztą? Niby wolna amerykanka i wszyscy mogliby należeć, ale moim zdaniem to bezsens. Aktualny podział jest na prawdę bardzo udany, oglądając niektóre tematy, można się przypadkiem natknąć na bardzo fajne auta i myślę, że to jest fajne więc nie ma co zmieniać.
Mi osobiście nigdy niepodobał się dział "80-tka miesiąca". Był dla mnie zwyczajnie nieczytelny. Tyle, że zwróćcie uwagę, że właśnie w tym dziale pojawiają się te "projekty", auta dopracowane etc. etc..
Podsumowując uważam, że nie ma sensu tworzyć dział "Projekty", a w dziale "80-tka miesiąca" utworzyć temat, w którym bd wszyscy zwycięzcy z całego roku. Myślę, że wygrana i zamieszczenie ich auta oraz linku do tematu bd wystarczającym wyróżnieniem za trud. Tu tyle ode mnie
Mi osobiście nigdy niepodobał się dział "80-tka miesiąca". Był dla mnie zwyczajnie nieczytelny. Tyle, że zwróćcie uwagę, że właśnie w tym dziale pojawiają się te "projekty", auta dopracowane etc. etc..
Podsumowując uważam, że nie ma sensu tworzyć dział "Projekty", a w dziale "80-tka miesiąca" utworzyć temat, w którym bd wszyscy zwycięzcy z całego roku. Myślę, że wygrana i zamieszczenie ich auta oraz linku do tematu bd wystarczającym wyróżnieniem za trud. Tu tyle ode mnie
- sagem
- Forum Audi 80

- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
E tam, czasami auta w 80tce miesiąca są słabe, niektórzy maja znajomości <ok>Serus pisze:Podsumowując uważam, że nie ma sensu tworzyć dział "Projekty", a w dziale "80-tka miesiąca" utworzyć temat, w którym bd wszyscy zwycięzcy z całego roku. Myślę, że wygrana i zamieszczenie ich auta oraz linku do tematu bd wystarczającym wyróżnieniem za trud
Mi osobiście ten dział odpowiada właśnie z tego względu że mam na tacy mniej więcej te projekty które lubie oglądać/ można coś tam się dowiedzieć i tyle, a nie przewalanie spamu, a teraz tym gorzej ze jest podział na b3/coupe itd.