Witam
Jestem posiadaczem Audi 80 1,8 JN mechaniczny wtrysk + gas 1 Generacja i mam problem z gazem:(
Na benzynie samochód chodzi elegancko lecz z gazem jest nieciekawie otóż mam założony gaz tak samo jak w poście Deufso https://audi80.pl/-b3-18-jn-wtrysk-m ... t61776.htm
Problem polega na tym ,że samochód jeżeli chodzi mi na wolnych obrotach na gazie to się nie chce w ogóle wkręcać na obroty z podłączoną kompensacją (tak jakby kompensacja za bardzo odciągała membranę) a jeżeli ściągnę przewód od kompensacji i zaślepię w mikserze i ustawie śrubą regulacyjną na wężu wolne obroty (praktycznie żeby były wolne obroty musi być wkręcona prawie do końca) to mieszanka jest za uboga i w rezultacie tez się nie chce wkręcać a jeżeli ustawię że ma dobrą mieszankę na wysokich obrotach to za to na wolnych nie chodzi.Ustawienia w reduktorze też nic nie dają.
Reduktor to BRC AT90E + kupiłem Tomasetto 100km i przerobiłem pod kompensacje.
Piszę dlatego że posiadam drugie Audi 2,2 KV i tam z regulacją nie było problemów.
Próbowałem już wszystkiego i dlatego zwracam się do was może ktoś miał taki problem.
Audi 80 B3 1,8 JN problem z LPG
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80