Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 tdi 1Z] przewody świec żarowych

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[b4 1.9 tdi 1Z] przewody świec żarowych

Post autor: hudy » 22 wrz 2010, 15:56

witam.panowie to że końcówki przewodów które zakładamy na świece żarowe pękają i rozpadają się w rękach jest nam znane ale czy ktoś ma jakiś namiar gdzie można te "kapturki" lub może całe kable dokupić?? zjeździłem już kilka sklepów i nic,na allegro tez cisza.są jakieś zamienniki czy tylko serwis nas ratuje??chcę sprawdzić świece przed zimą ale na pewno znów mi popękają te nakładki a klejenie ich po raz trzeci chyba mija się z celem...

elvis998
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elvis998 » 14 wrz 2011, 15:55

Tez mam ten problem <osohozi> !!!
Zrobiłem kapitalkę w swoim b4 w silniku 1z ale pozostał mi po pękane i po przerywane przewody świec żarowych, przez ten problem świecą mi na desce kontrolki świec oraz chick :-x
Bardzo proszę was o pomoc w postaci podania namiarów jakiego kolwiek kontaktu gdzie mógł bym zakupić tą cześć <buu>

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 14 wrz 2011, 16:43

Gdzieś jeszcze na forum o tym było pisane. Ja wziąłem świece żarową i poszedłem do motoryzacyjnego, tam kupiłem 4 konektorki (po 2zł sztyka) pasujące na wcisk na końcówkę świecy, 1,5 metra kabla 2,5 lub 4mm^2 i czarna taśme izolacyjną. W domu posiedziałem na zrobieniem tego z 2 godziny i hula bdb.

edit: znalazłem :arrow: https://audi80.pl/b4-19-tdi-przewody ... t46159.htm jest nawet link do allegro do takich konektorków.

dander
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dander » 01 lut 2013, 00:19

Witam jakby ktoś potrzebował kapturki do świec żarowych ( są - rewelacja ) to dać znać na priv .Postaram się zrobić foto .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl