[B3]all butla toroidalna
-
- Forum Audi 80
[B3]all butla toroidalna
Witam, mam pytanie, czy butla lpg tzn toroidalna w koło zapasowe może być zamontowana zamiast koła zapasowego w b3?Mowa tu o kole przykręconym do lewego boku pojazdu.
-
- Forum Audi 80
Zobacz tą stronę jest wszystko napisane
-
- Forum Audi 80
Zamontuj zbiornik toroidalny na podłodze bagażnika co ci szkodzi ???
Ja tak u siebie mam po prawej stronie samochodu leży stalowe koło 8-) , po lewej stoi zapas , a między nimi skrzynka po wiertarce HILTI (kluczami) leży :mrgreen: .
Całość przykryłem sklejką 8mm. obitą czarna szmatą , po podniesieniu klapy nie widać butli z podtlenkiem gazu i ogólnego bałaganu <ok> .
Ja tak u siebie mam po prawej stronie samochodu leży stalowe koło 8-) , po lewej stoi zapas , a między nimi skrzynka po wiertarce HILTI (kluczami) leży :mrgreen: .
Całość przykryłem sklejką 8mm. obitą czarna szmatą , po podniesieniu klapy nie widać butli z podtlenkiem gazu i ogólnego bałaganu <ok> .
-
- Forum Audi 80
Ja to zrobiłem w następujący sposób:elektryk182 pisze:z tą sklejką nie głupi pomysł ale jak to zamocować żeby nie jeżdziło po całym bagażniku, bo przeciez tam gdzie nie ma butli to podłoga będzie sie wywracać
Po zamontowaniu butli (sam montowałem)zrobiłem szablon z tektury "przyszłej podłogi", wiadomo lepiej się docina. Wyciąłem kształty w sklejce, po czym podzieliłem na dwie połowy tak mniej więcej 1/3 i 2/3 szerokości, bo nie ma innej opcji aby ją tam włożyć w całości:mrgreen: .
Ta mniejsza część leży na butli LPG, która ją zasłania ok 2/3 średnicy, profilaktycznie przykręciłem ją przez sklejkę do dekielka butli gdzie jest zawór gazowy zwykłym wkrętem (czarnym i nie widać go ). Natomiast ten większy kawałek sklejki (podłogi) opiera się o tą pozostałą 1/3 butli, a po lewej stronie dorobiłem dwie nóżki jedna przy tylnym pasie ok.10 cm długości, a ta w głębi ok.6-7 cm. (nóżki zrobiłem od trzonka z łopaty :mrgreen: )
Niestety nie posiadam foto story. <osohozi>
-
- Forum Audi 80