Witam
Mój kolega ma problem, grzanie świec w jego aucie jest bardzo długie (ostatnie ok. 8 min) czego skutkiem jest częsta wymiana świec. Wie ktoś czego to może być przyczyną?
[80 B4 1.9 TD AAZ] bardzo długie grzanie świec
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Kolego munior spoko masz zapewne racje :mrgreen: Ale u mnie nikt jeszcze nie rozwiklal zagadki grzania swiec grzeja okolo 10 s dluzej niz normalnie powinny(np przy -5 okolo 10-15s) . Czujnik sprawdzony, a nawet wymieniony, wizaka rozpieta za pomoca kolegi Kostrz-a sprawdzona wiazka (mostek na czujnikui pomiar rezystancji na wtyczce ECU, podpowiedz Mariusza czujnik temperatury paliwa w nastawniku - sprawdzone, a jak kurest** grzeje dluzej niz normalnie tak grzeje :evil: komp podmieniony zostaje arcyciekawy i baaaaaardzo tani 6 pinowy czujniczek pomiar temp dla deski rozdz/klimatyzacja.ech... :roll: :evil:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Akurat przypadek powyżej dotyczy AAZ ta ,tu wielkiej filozofi nie ma 8-) A w twoim przypadku ,faktycznie ciekawe ...kompa próbowałeś podmieniać ?rodzynek87 pisze:Kolego munior spoko masz zapewne racje :mrgreen: Ale u mnie nikt jeszcze nie rozwiklal zagadki grzania swiec grzeja okolo 10 s dluzej niz normalnie powinny(np przy -5 okolo 10-15s) . Czujnik sprawdzony, a nawet wymieniony, wizaka rozpieta za pomoca kolegi Kostrz-a sprawdzona wiazka (mostek na czujnikui pomiar rezystancji na wtyczce ECU
- rodzynek87
- Forum Audi 80