[B3 all] ułamana rurka w chłodnicy
-
- Forum Audi 80
[B3 all] ułamana rurka w chłodnicy
Witam.Mam pewien problem z chłodnicą od B3, obłamała mi się ta mała rurka od przewodu nadmiaru płynu i za nic nie mogę jej przykleić ani zaspawać, powiedzcie mi koledzy czy jest jakiś klej do tego typu rzeczy?
-
- Forum Audi 80
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Re: [B3 all] ułamana rurka w chłodnicy
Dziwne ze nie możesz pospawac. Mi też ułamał się króciec, rozwierciłem dziurkę trochę, oczyściłem i pospawałem, spróbuj innym plastikiem.elektryk182 pisze:Witam.Mam pewien problem z chłodnicą od B3, obłamała mi się ta mała rurka od przewodu nadmiaru płynu i za nic nie mogę jej przykleić ani zaspawać, powiedzcie mi koledzy czy jest jakiś klej do tego typu rzeczy?
- krzysiek77
- Forum Audi 80
Było już wcześniej.... http://waudi80.pl/b3-18-jn-krociec- ... t27509.htm
Pospawać i tyle.
W przypadku ABK można zastosować inny patent dla leniwych. Zaspawać miejsce rurki i zmienić króciec 037121132G na 037121132E czyli taki jak na rysunku poniżej oraz podłączyć pod niego rurkę ze zbiorniczka wyrównawczego.
Pospawać i tyle.
W przypadku ABK można zastosować inny patent dla leniwych. Zaspawać miejsce rurki i zmienić króciec 037121132G na 037121132E czyli taki jak na rysunku poniżej oraz podłączyć pod niego rurkę ze zbiorniczka wyrównawczego.
-
- Forum Audi 80
Wątpię czy jakikolwiek klej będzie trzymał. Miałem kiedyś identyczny problem. Kleiłem kilka razy różnymi ,,cudownymi" klejami i za każdym razem puszczało bardzo szybko. Trzeba pamiętać, że poza temperaturą występuje tam dość duże ciśnienie. Na różne kleje wydałem kilkadziesiąt złotych... a i tak nic to nie dało. Dopiero wymiana chłodnicy rozwiązała problem.elektryk182 pisze:Skleiłem to dwuskładnikowym klejem do plastiku i chyba będzie trzymać, dziękuje i pozdrawiam
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Niestety muszę się zgodzić z kolegami. W układzie panuje podciśnienie 1,5 bara, także takie klejone rurki mogą nie wytrzymać.
Ja mogę polecić Ci klej super glue, chyba silniejszego nie ma na świecie.
Jeśli dobrze odczyścisz i ten klej nie będzie trzymał to wymień chłodnicę, lub zrób przekładkę plastików, tak jak radził kolega wyżej.
Ja mogę polecić Ci klej super glue, chyba silniejszego nie ma na świecie.
Jeśli dobrze odczyścisz i ten klej nie będzie trzymał to wymień chłodnicę, lub zrób przekładkę plastików, tak jak radził kolega wyżej.