[all] rozładowujący się akumulator
[all] rozładowujący się akumulator
mam problem z akumulatorem w moim ng ,po postoju przez cały dzień akumulator wyczerpuje się że nawet nie da rady zakręcić rozrusznikiem,w wyposażeniu mam klimatronik podgrzewane fotele i elektrykę drzwi,po wyjęciu kluczyka ze stacyjki działają szyby i można włączyć podgrzewanie foteli,proszę o pomoc bo za nowy akumulator 65ah chcą 370zł
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 12:12 przez Sylwóś, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za link,rozwiązałem problem ,okazało się że:
1. nie wyjęty panel z radia pobiera prąd
2.świeciło się podświetlenie bagażnika(wyjołem wykładzinę z bagażnika do wyprania i zdemontowałem czarną plastikową listwę i nie chciało mi się jej zakładać wiec jeździłem bez ,a ta listwa odpowiada za wyłączenie podświetlenia bagażnika ) :-x
1. nie wyjęty panel z radia pobiera prąd
2.świeciło się podświetlenie bagażnika(wyjołem wykładzinę z bagażnika do wyprania i zdemontowałem czarną plastikową listwę i nie chciało mi się jej zakładać wiec jeździłem bez ,a ta listwa odpowiada za wyłączenie podświetlenia bagażnika ) :-x
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Pany mam podobny problem auto postoi 2-3 dni i aku pada lampka w bagażniku nie świeci się możliwe że się rozdupczył regulator napięcia. Ładowanie mam książkowe jeszcze muszę radio przepiąć bo bez kluczyka działa możliwe że ono mi tak rozładowuje aku radio mam takie https://www.google.pl/search?q=radio+so ... B500%3B368
Sprawdź, jaki jest pobór prądu przez odbiorniki. W tym celu podłącz szeregowo amperomierz do instalacji. Jeśli wiesz jak to sprawdzić, to do dzieła. Jeśli nie, to napisz, udzielę Ci instrukcji jak przeprowadzić pomiary.KAROLEK22XX pisze:Pany mam podobny problem auto postoi 2-3 dni i aku pada lampka w bagażniku nie świeci się możliwe że się rozdupczył regulator napięcia. Ładowanie mam książkowe jeszcze muszę radio przepiąć bo bez kluczyka działa możliwe że ono mi tak rozładowuje aku radio mam takie https://www.google.pl/sea...52F%3B500%3B368
Podaj jaką otrzymałeś wartość. Na tej podstawie będziemy mogli ocenić, czy pobór prądu jest za duży.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 14:30 przez paw1131, łącznie zmieniany 1 raz.
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80