[cabrio] Pompa hydrauliczna dachu pytanie
[cabrio] Pompa hydrauliczna dachu pytanie
Witam, chce wymienić zbiorniczek płynu w mojej pompie bo podejrzewam, że przez nią jest wyciek i teraz pytanie czy musze wymontować całą pompe żeby to zrobić ?? Jeżeli tak to co musze rozebrać. I czy wystarczy że np. wyjme pompe i nie bede odłączał tych wszystkich przewodów hydraulicznych ? Dzięki z góry za odpowiedź. btw zbiorniczek kupiłem w aso z uszczelką i śrubami chyba za 150zł.
wg mnie do wymiany zbiorniczka , najlepiej wykrecic pompe,
przewodow bym nie odpinal,
zeby odkrecic pompe, jedna nakretke masz pod zderzakiem, czyli wypadalo by sciagnac zderzak a drugą nakretke po drugiej stronie, , wymacasz ja w rekach,
, nastepnie targasz pompe do gory i zbiorniczek masz na wierzchu,
przewodow bym nie odpinal,
zeby odkrecic pompe, jedna nakretke masz pod zderzakiem, czyli wypadalo by sciagnac zderzak a drugą nakretke po drugiej stronie, , wymacasz ja w rekach,
, nastepnie targasz pompe do gory i zbiorniczek masz na wierzchu,
dzieki wlasinie zrobiłem to ale bez zdejmowania zderzaka. Przednią nakrętke odkreciłem płaskim jest słabe dojście ale jest, a drugą odkręciłem małą grzechotką. Przewodów nie odpinałem. Wytargałem ją na zewnątrz, zlałem stary czarny olej, zdjąłem zbiorniczek, zmieniłem uszczelke, wyczyściłem wszytsko, założyłem nowy zbiorniczek. Zalałem świeżym olejem z aso G002 000 złożyłem do kupy i narazie olej nie ucieka. Wszystko jest w porządku. Nie wiem o co chodzi, stary zbiornik pekniety nie był, uszczelka wyglądała na całą.
"Mam również wyciek z tej pompy".
Mam ten sam problem. Cieknie z pompy uszczelkami przy manualnym składaniu / rozkładaniu.
Samą pompę i zespół zaworów rozebrałem, wyczyściłem, nic nie widać szczególnego.
Moim zdaniem to problem z elektroniką, może z czujnikami na siłownikach?
Kłopot, bo całkowity brak jakiejś literatury na ten temat. Same zeszyty serwisowe SSP156 to za mało. Na dodatek słabo u mnie z językiem Niemieckim.
Ma może ktoś literaturę techniczną w EN?
Pzdr
Mam ten sam problem. Cieknie z pompy uszczelkami przy manualnym składaniu / rozkładaniu.
Samą pompę i zespół zaworów rozebrałem, wyczyściłem, nic nie widać szczególnego.
Moim zdaniem to problem z elektroniką, może z czujnikami na siłownikach?
Kłopot, bo całkowity brak jakiejś literatury na ten temat. Same zeszyty serwisowe SSP156 to za mało. Na dodatek słabo u mnie z językiem Niemieckim.
Ma może ktoś literaturę techniczną w EN?
Pzdr
Na moje oko numer który podajesz to numer "zestawu naprawczego"
"8G0 898 102 zestaw naprawczy
dla pompy hydraulicznej
dla pojazdow z hydraulicznie
skladanym dachem
sklada sie z:
F >> 8G-T-020 000"
Nie wiem na pewno co się kryje pod tą nazwą ale sądzę że zbiorniczek oleju
Cała pompa to:
"8G0 871 791 E pompa hydrauliczna
dla pojazdow z hydraulicznie