[b4] Reflektory różnica anglik-europa
[b4] Reflektory różnica anglik-europa
Jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie: po czym od razu można poznać że reflektor jest z anglika czy z europejczyka? Potrzebuję prawego Helli i dzwoniłem do gościa i za 70pln mogę u niego kupić.Wszystkie uchwyty całe ori Hella z europejczyka za 70pln trochę tanio chyba?
Tak lampy zwykłe do b4. Popatrz na allegro to zobaczysz czy 70 pln za ori lampę w wersji europejskiej z wszystkimi uchwytami to nie jest tanio:-) Tam byle jaki schrot z urwanymi mocowaniami kosztuje 70pln:-) albo cały anglik:-) A jak masz na zbyciu prawą Hella + kierunek to z przesyłka mogę dać 120pln:-)jaco124 pisze:ale mowisz o zwyklych lampach do b4? bo jak tak to za 70zl to nie jest tanio. za 120zl kupilem ori 2 lampy i kierunki do b4 z przesylka.
LUPO czy te oznaczenia w b4 są na odlewie obudowy lampy czy na jakichś naklejkach?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Do tego trzeba dodać homologacje bo nigdy nie kupisz E1 dla lewostronnego ruchu tak samo dotyczy US.LUPO pisze:światła w Polsce są asymetryczne i oświetlają mocniej prawą stronę
w UK są też asymetryczne tylko że świecą mocnej po lewej stronie
w USA są symetryczne
Dla lewostronnego ruchu to tylko E11 ale nie tylko bo są też E11 dla prawego tak samo tyczy się US tam jest SAE.
Czyli jednym słowem omijamy szerokim łukiem SAE i E11 bo to są homologacje na dany kraj.
- karolas123
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie. E1 E2 E3 E4 itd bo należą kraje do UE i mają prawostronny ruch wiec są akceptowane też i w PL. Pisałem wyżej pomijamy E11 bo to dla Anglii. I SAE bo to dla US.Damu$ pisze:Jarewa czyli do prawostronnego tylko ze znaczkiem E1 tak?
E1 Germany. E2- France. E3- Italy. E4- Netherlands. E5- Sweden. E6- Belgium. E7 - Hungary. E8- Czech Republic. E9- Spain. E10- Yugoslavia. E11- Britain. E12- Austria Lee. E13- Luxembourg. E14- Switzerland. E16- Norway. E17- Finland. E18- Denmark. E1 9-Romania. E20- Poland. E21-- Portugal. E22- Russia. E23- Greece. E25- Croatia. E26- Slovenia. E27- Slovakia. E28- White Russia. E29- Estonia. E31- Bosnia and Herzegovina. E37- Turkey.
Pisałem też wyżej "ale nie tylko bo są też E11 dla prawego" to oznacza ze pojazd wyprodukowany w Anglii czyli własny produkt szedł na rynek europejski dlatego zdarzają się homologacje E11 dla prawostronnego ruchu np. ROVER i tym podobnym.
witam, mam taki maly dylemat.... chcialbym kupic lampy soczewkowe ale nie wiem czy to jest anglik czy nie. z tego co widze na kloszu to jest homologacja e1 czyli na niemcy ale na lewym kloszu patrzac od przodu ma strzalke w lewo wiec to jednak anglik?
tu link do ogloszenia:
http://olx.pl/oferta/reflektory-xenonow ... 5ygMw.html
tu link do ogloszenia:
..napisze skromnie,Dad0 pisze:witam, mam taki maly dylemat.... chcialbym kupic lampy soczewkowe ale nie wiem czy to jest anglik czy nie. z tego co widze na kloszu to jest homologacja e1 czyli na niemcy ale na lewym kloszu patrzac od przodu ma strzalke w lewo wiec to jednak anglik?
tu link do ogloszenia:
przerobiłem 4 kpl soczewek angielskich,
rozkrecilem jeśli dobrze licze 7 kpl z niemiec
i jedyna roznica polega tylko na przesłonie,
klosz jest taki sam...