Kup miedzianą, ostatecznie aluminiową podkładkę i to załatwi sprawę, chyba że czujnik się rozleciał to go wymień.mumu pisze:Znalazłem miejsce wycieku, jest nim czujnik ciśnienia oleju, leje się jak głupie, zalałem 2,5 litry odpaliłem auto ujechałem 15m i zostawiłem za sobą piękny szlaczek i straciłem jakieś 1,5 litra oleju Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Jaka przyczyna, jakaś uszczelka?
[B3 3A] Audi 80 by mumu | up 27.09.13 felga azev 17`
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum,
Audi już dawno zrobione, jak się okazało poszła uszczelka przy chłodnicze oleju - to ona spowodowała ten wyciek ale już wszystko OK Audi dostało nową uszczelkę (cale 6 zł) oraz nowy olej i filtr.
Dziś zabrałem się za wymianę zawieszenia na nowe a dokładniej sprężyn z ori na mts-technik -40, po demontażu tylnej sprężyny ku mojemu zdziwieniu okazało się że obecnie założone sprężyny tylne są niższe od technikam które miałem zakładać o 2cm :!: Czyli już w tej chwili tył siedzi -60mm :mrgreen: i tak zostaje. Jutro zabieram się za przód na którym są podobno założone nowe fabryczen (wysokie) sprężyny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A tu macie porównanie moich sprężyn z mts-technik -40mm
Audi już dawno zrobione, jak się okazało poszła uszczelka przy chłodnicze oleju - to ona spowodowała ten wyciek ale już wszystko OK Audi dostało nową uszczelkę (cale 6 zł) oraz nowy olej i filtr.
Dziś zabrałem się za wymianę zawieszenia na nowe a dokładniej sprężyn z ori na mts-technik -40, po demontażu tylnej sprężyny ku mojemu zdziwieniu okazało się że obecnie założone sprężyny tylne są niższe od technikam które miałem zakładać o 2cm :!: Czyli już w tej chwili tył siedzi -60mm :mrgreen: i tak zostaje. Jutro zabieram się za przód na którym są podobno założone nowe fabryczen (wysokie) sprężyny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A tu macie porównanie moich sprężyn z mts-technik -40mm
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
kolego jak zrobisz daj znać jak wyszło, też bym swój odświeżył chętnie, a też mam troche farby olejnej właśnie, czy ktoś wie czy pół litra wystarczy na całe auto ?scroll4476 pisze:witam ...
nie wiem jak zapytac ale musze pomalowac samochód audi 80 czy jak przygotuje go dobrze zmatuje czy farba olejna be trzymać??? prosze o pomoc bo mam za darmo czarna. pomaluje pistoletem .
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
jak chcesz tanioo to kup sobie autorenowacje sa zwykłe kolory po 30zł za litr, to jest tak powiedzmy farba jaką kiedys sie malowało auta, za czasów maluchów polonezów i dużych fiatów.scroll4476 pisze:a powiec mi dlaczego ta farba nie moze byc??
[ Dodano: 2013-04-14, 20:31 ]
a jaka moze byc do tego??
-
- Forum Audi 80