[80Cq] zegary; czy da się rozebrać??
-
- Forum Audi 80
[80Cq] zegary; czy da się rozebrać??
jak w temacie,a konkretnie czy można się dostać do przestrzeni pomiędzy szybką,a cyferblatami??? wymieniam żaróweczki i jest tam trochę brudu więc można by to przy okazji usunąć.
i jeszcze jedno pytanie o moduł check. U mnie nie ma,ale wiem,że można dołożyć i pytanie czy poza samą operacją kupna i zamontowania w zegary konieczne są jakieś przeróbki?? Jeśli tak to jakie??
pozdrawiam
i jeszcze jedno pytanie o moduł check. U mnie nie ma,ale wiem,że można dołożyć i pytanie czy poza samą operacją kupna i zamontowania w zegary konieczne są jakieś przeróbki?? Jeśli tak to jakie??
pozdrawiam
plytke zlamac to trzeba miec talent .. gorzej wskazowki jest wyjac jezeli jest taka potrzebaLeo pisze:zegary rozbierzesz na części pierwsze, trzeba tylko uważać aby płytka się nie złamała, bo tak naprawdę wszystko trzyma się na części z szybką.
Co do AC to tak, trzeba kabelkologię dociągnąć i czujniki, jeśli nie masz, oraz kupić AC odpowiednio kodowany.
W VDO robiłem to kilkanaście razy i nigdy nie było problemu. W przypadku VDO trzeba lekko przekręcać w lewo i jednocześnie lekko pociągać do góry (przed tym zabiegiem zaznaczyć położenie wskazówki).Leo pisze:no żaden, tylko potem mogą się nie trzymać już niestety. Ja musiałem je wkleić na jakiś słaby klej biurowy, bo nie chciały się trzymać.
UN4 to inna bajka.
[ Dodano: 2013-02-12, 16:43 ]
Trochę nimi handluję oraz naprawiam. Wielu klubowiczów jeździ z moimi licznikami.duo pisze:ile zegarów rozkręciłeś ? :mrgreen:andi77 pisze:Jak licznik VDO to żaden problem.duo pisze:gorzej wskazowki jest wyjac jezeli jest taka potrzeba
Specjalistą nie jestem... ale daję radęduo pisze:to Ty jesteś jak ksiądz od zegarów ..
pastor Budzik :mrgreen: :!:
[ Dodano: 2013-02-12, 17:01 ]
duo, Handluję, kupuję, naprawiam,sprzedaję części liczników, przerabiam obrotomierze do współpracy z D/TD itp. Bardziej traktuję to jako hobby, niż źródło zarobku.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Do AC jest inna kostka niż do mini-check'a. Po zmianie na AC dobrze było dorzucić moduły od "przepalonych żarówek", pompkę z czujnikiem braku płynu spryskiwaczy oraz brzęczyk niezgaszonych świateł bo w AC niema wbudowanego takiego brzęczyka.schack pisze:A to nie bc? Do ac nie wystarczy sam wyswietlaczyk?