[80 B4 1z] Dziwna praca po wymianie poduszek
[80 B4 1z] Dziwna praca po wymianie poduszek
Ostatnio miałem wymienione wszystkie poduszki. Objawiało się to klasycznie czyli telepanie samochodu na określonych obrotach. Jakoś tak wypadło, że nie śpieszyłem się z wymianą i jeździłem tak z miesiąc.
Teraz po wymianie samochód zaczął pracować bardziej twardo co od razu zwróciło moją uwagę. Tak jak by były też większe wibracje. Wszystko na biegu jałowym. Na obrotach też czuć twardość podczas jazdy ale ustają wibracje. Jest to normalne i z czasem się 'ułoży'?
Teraz po wymianie samochód zaczął pracować bardziej twardo co od razu zwróciło moją uwagę. Tak jak by były też większe wibracje. Wszystko na biegu jałowym. Na obrotach też czuć twardość podczas jazdy ale ustają wibracje. Jest to normalne i z czasem się 'ułoży'?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Aleś se narobił z tymi poduszkami :roll: podróby zamiast ori :shock: toż to z audi robi się tłuk jak stary vw wszystko się trzęsie jak w starym traktorze ...Nic się tam nie ułozy ,guma za twarda ,nie doczekasz się ...te podróby nie nadają się kompletnie do niczego.Powinni zakazać sprzedaży tego chłamu ,bo z porządnych samochodów robią się wibrujące tłukiDreamer pisze:Wymieniali mi w warsztacie i nawet się nie zapytałem co mi tam wsadzili... Myślisz, że to od ich jakości?
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Nie chcę reklamować nikogo na forum więc jak ktoś chce mogę na PW polecić gościa, który raz w tygodniu jeździ do Niemiec i jest ws stanie przywieść każdą część, nawet najmniejszą podkładkę do Audi 80/100, oczywiście wszystko ori. Właśnie on załatwiał mi poduszki.
Oczywiście po wymianie tych za 40zł na ori to tak jak by przesiąść się z Ursusa na Mercedesa.
Oczywiście po wymianie tych za 40zł na ori to tak jak by przesiąść się z Ursusa na Mercedesa.
monkahead pisze:Prawdę gada?
Nie prawdę ta podpora utrzymuje tylko żeby podczas szybkiego ruszania silnik nie przechylał się do przodu i na odwrót jak cofamy i dam sobie ręke uciąć że tej gumie nic nie jest a nawet jeśli to tylko byłoby puknięcie podczas ruszania ale napewno żadne drgania na biegu jałowym
A co do tych poduszek miałem tak samo super fachowcy polecili mi wymianę ori poduszek silnika na nowe no to i kupiłem i było jak kolega opisał w 1 poście
Bardzo szybko poszukałem używek ori z hydro-podstawą i było nie te auto