[b4 1z] Poduszki silnika - never ending story
Nie chcę reklamować nikogo na forum więc jak ktoś chce mogę na PW polecić gościa, który raz w tygodniu jeździ do Niemiec i jest ws stanie przywieść każdą część, nawet najmniejszą podkładkę do Audi 80/100, oczywiście wszystko ori. Właśnie on załatwiał mi poduszki.
Oczywiście po wymianie tych za 40zł na ori to tak jak by przesiąść się z Ursusa na Mercedesa.
Dodam jeszcze, że najwięcej do drgań mają chyba poduchy pod silnikiem. Po wymianie tylko tych i próbnym odpaleniu auta - bajka. Dla pewności wymieniłem też pod skrzynią na ori ale jakiejś wielkiej różnicy już nie zobaczyłem.
Jak ktoś chce to mogę za piwo oddać swoje stare poduchy pod silnik <rotfl>
Oczywiście po wymianie tych za 40zł na ori to tak jak by przesiąść się z Ursusa na Mercedesa.
Dodam jeszcze, że najwięcej do drgań mają chyba poduchy pod silnikiem. Po wymianie tylko tych i próbnym odpaleniu auta - bajka. Dla pewności wymieniłem też pod skrzynią na ori ale jakiejś wielkiej różnicy już nie zobaczyłem.
Jak ktoś chce to mogę za piwo oddać swoje stare poduchy pod silnik <rotfl>
Do Dreamer
A za ile ten gościu woła za orginalne poduchy?Te poduchy mają te wszystkie oznaczenia co poduszki orginalne,bo jak to bywa w dzisiejszych czasach orginał od orginału może się różnić. :mrgreen:
Nie chcę reklamować nikogo na forum więc jak ktoś chce mogę na PW polecić gościa, który raz w tygodniu jeździ do Niemiec i jest ws stanie przywieść każdą część, nawet najmniejszą podkładkę do Audi 80/100, oczywiście wszystko ori. Właśnie on załatwiał mi poduszki.
Kolego to daj namiary jak możesz na tego gościa i jaka cena. napisz na pw.
Ja byłem 3 tyg w Niemczech teraz i właśnie szef pytał dlaczego mi tak buczy przy 2 tyś obr i mi kupił 2 poduszki tam na gratisie jedna febi druga mayl mówił że olejowe ale myślę ze to zwykłą guma będzie. 100 euro coś zapłacił.
Kolego to daj namiary jak możesz na tego gościa i jaka cena. napisz na pw.
Ja byłem 3 tyg w Niemczech teraz i właśnie szef pytał dlaczego mi tak buczy przy 2 tyś obr i mi kupił 2 poduszki tam na gratisie jedna febi druga mayl mówił że olejowe ale myślę ze to zwykłą guma będzie. 100 euro coś zapłacił.
To jest ten adres http://allegro.pl/audi-80-b4-1-9-tdi-1z ... ml,podobno ma wszystko do audika,Dreamer ,jak kupowałeś od niego poduchy to brałeś używki czy nowe?
[ Dodano: 2013-02-15, 18:48 ]
http://allegro.pl/audi-80-b4-1-9-tdi-1z ... 86276.html ten adres jest prawidlowy.
[ Dodano: 2013-02-15, 18:51 ]
Dreamer ,poduchy ,które brałeś od tego gościa były nowe ,czy używki.
[ Dodano: 2013-02-15, 18:48 ]
http://allegro.pl/audi-80-b4-1-9-tdi-1z ... 86276.html ten adres jest prawidlowy.
[ Dodano: 2013-02-15, 18:51 ]
Dreamer ,poduchy ,które brałeś od tego gościa były nowe ,czy używki.
poduszki
Witam
Założyłem dwie poduszki używki lewa i prawa stara ta pod turbiną była kompletnie zniszczona podczas zakładania okazało się że obie poduszki mają większe otwory o jakieś 2mm ale i tak założyłem ta lewa miała oznaczenie 379C i niebieskie kropki jeśli chodzi o drgania nadal występują już nie wiem co robić .W tej starej poduszce z lewej przelewał się olej podczas trzęsienia nią a w tych co założyłem cisza .Wcześniej miałem jeszcze wymieniane poduszki pod skrzynią tylko to jakieś podróby po 40zł.Silnik po wymianie nie przechyla się na boki podczas dodawania gazu raczej teraz przechyla się tył i przód motor 1Z.Podpowiedzcie coś.
Założyłem dwie poduszki używki lewa i prawa stara ta pod turbiną była kompletnie zniszczona podczas zakładania okazało się że obie poduszki mają większe otwory o jakieś 2mm ale i tak założyłem ta lewa miała oznaczenie 379C i niebieskie kropki jeśli chodzi o drgania nadal występują już nie wiem co robić .W tej starej poduszce z lewej przelewał się olej podczas trzęsienia nią a w tych co założyłem cisza .Wcześniej miałem jeszcze wymieniane poduszki pod skrzynią tylko to jakieś podróby po 40zł.Silnik po wymianie nie przechyla się na boki podczas dodawania gazu raczej teraz przechyla się tył i przód motor 1Z.Podpowiedzcie coś.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No i gitrysiek500 pisze:Założyłem dwie poduszki używki lewa i prawa
rysiek500 pisze:Wcześniej miałem jeszcze wymieniane poduszki pod skrzynią tylko to jakieś podróby po 40zł
Jak to co :?: :roll: A te podruby pod skrzynią , to same się wymienią :?: Wystarczy jedna podruba pod skrzynią i mamy w środku wyrażnie odczuwalne drgania ... dwie ,efekt x 2 :mrgreen: przerabiałem to ,i wiem co mówię tylko jedna "nówka " pod skrzynią i po komforcie Jedna podruba,pod silnikiem=masakra w środku ,z "atrakcjami " typu wibracje odczuwalne na desce i kierownicy ....silnik za to stoi w miejscu jak wmurowanyrysiek500 pisze:jeśli chodzi o drgania nadal występują już nie wiem co robić
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Też mogę się wypowiedzieć co do używek. Mechanik wymienił mi ostatnio poduchy skrzyni biegów. Założył zamiennik. Efekt był taki że podczas przyspieszania lub dodawania gazu na postoju słychać było jak by coś uderzało w podłogę lub jak bym miał dziurawy tłumik. Na zewnątrz cacy tylko w środku było słychać. Zmieniłem prawą poduchę na tą co mialem wcześniej też nie oryginał bo febi ale bardzo miękka. Wszystko ucichło jak ręką odjął. Teraz muszę jeszcze wymienić lewą ale juz na oryginał. Tą febi zostawię bo po 7 latach jest bardzo miękka i dorównuje oryginalnej. Tą co wyjąłem ręką nie dało się ruszyć taka twarda guma.