[ B4 ABK] przekładka wtrysku na jednopunkt
[ B4 ABK] przekładka wtrysku na jednopunkt
Witam , kolega ma audi 80 B4 ABK+ LPG landi i ma już serdecznie dość tego gazu, gaśnie mu na wolnych obrotach, strzela w kolektor ,falują mu obroty, u gazowników był kilka razy coś poustawiali chwile pochodził dobrze, ale dalej to samo i chciałem się dowiedzieć czy przekładka na jednopunktowy wtrysk jest możliwa i czy opłacalna ,czy dużo z tym zabawy i czy jest sens to robić bo słyszał opinie że na jedno punkcie lepiej gaz chodzi. Jest już tak zdesperowany jest gotów nawet sprzedać audi.
Jest to jak najbardziej możliwe. Przypuśćmy, że chcemy założyć wtrysk Mono-Motronic:YoGii pisze:a z tego co mi sie wydaje to raczej nie jest mozliwe zalozenie jednopunktu do ABK lecz moge sie mylic:)
*ABK oraz ABT posiada inne komputery ECU,
*instalację najlepiej przekładać z ABT
*dalej nie będę pisał, bo sporo tego będzie.
Nie przekładaj na żaden jednopunktowy wtrysk. ABK i dobrze założona instalacja działa bardzo dobrze.
Ja bałbym się zostawić samochód TAMTYM gaziarzom
[ Dodano: 2013-02-18, 14:15 ]
Gaśnie na wolnych obrotach:Witam , kolega ma audi 80 B4 ABK+ LPG landi i ma już serdecznie dość tego gazu, gaśnie mu na wolnych obrotach, strzela w kolektor ,falują mu obroty,
*nieprawidłowa mieszanka.
Strzela w kolektor:
*często przyczyną są zużyte elementy układu zapłonowego.
Falują mu obroty:
*przy nieodpowiedniej mieszance nigdy nie będą na prawidłowym poziomie.
Należy dokonać przeglądu instalacji. Oddaj samochód doświadczonemu gazownikowi, powinien sobie z tym poradzić.