Witam. Chcialem sie zapytac co moze byc przyczyna wkurzajacych mnie zegarow ;/
opisuje; na poczatku zauwazylem zle dzialajacy zegar ob paliwa raz dzialal raz nie, wiec sie dowiedzialem i sprawdzilem czy zegar dziala na tkz zwarcie przy kostce wiec pokazalo sie na full czyli zegar dziala, fina czujnika(plywaka)???? do tego czasami jest cos nie tak z predkosciomierzem bo zacznie wariowac jak sie przypierdzieli to wskazuwka zaczyna skakac (rowna droga) bo tego temperatura to juz calkiem wskazuje mi przewaznie 60stopni raz na jakis czas cos sie stanie i pokaze 70 a nawet 90. Pomocy, da sie cos z tym zrobic ????
[Audi b4 ABK] problem z licznikami (zegarami)
Cześć Coś jest nie tak z licznikiem i jego płytą(zimne luty lub przerwana ścieżka). Napiszę tak miałem podobne(takie same) objawy i musiałem lutować ścieżki gdyż miałem przerwane od strony niebieskiej kostki.W tym temacie na stronie 2 nasi koledzy ładnie opisali wygląd płyty licznika https://audi80.pl/b4-kontrolka-ladow ... 255,15.htm A jeśli wskazówka prędkościomierza będzie falować to przyciśnij mocniej któryś z czarnych przycisków na szybce z prawej strony licznika. Po tym myślę że jest problem z płytą.Powodzenia
pływak na pewno bo dzisiaj sprawdzałem wyjałem go myslalem ze moze gdzies kabelek lekko przerwany ale bylo git to mysle podegne troszke bardziej ta blaszke co sie suwa po mierniku no i nadal to samo wiec wychodzi plywak, co do reszty najwazniejsza temperatura bede zagladal juz po niedzieli co jest przyczyna :p a przy wolnym czasie zobacze luty i reszte licznika
- sylwester28ET
- Forum Audi 80