[B3 PM ] Wycie skrzyni biegów
[B3 PM ] Wycie skrzyni biegów
Witam ,otoż koledzy mam taki problem że jak jadę tak w ok 80 km/h na 4 lub 5 biegu zaczyna coś taka ja by wyć dodam gazu słychać jeszcze głośniej ,puszczam cichnie wrzucę na luz też tego praktycznie nie słychać tylko trochę opony bo są zimowe i czuć trochę drgania na kierownicy tak przy tych 80km/h szczególnie jak dodam gazu.
Ja tak myślałem że to łożysko przednie bo ostatnio dwa razy wymieniałem ale łożysko moim zdaniem w ogóle by nie cichło jak bym wrzucił na luz albo puszczał gaz bynajmniej tak mi się wydaje, poźniej myślałem może to przegub zewnętrzny bo kiedyś składając została mi jedna kulka na którą w ogóle miejsca nie znalazłem w przegubie ale po złożeniu nie strzelał to go tak zostawiłem ,wszystkich dziurkach były kulki.Teraz myślę że to skrzynia pada, nawet olej w niej wymieniłem ale to nic nie dało. Co wy na to co to może być ???
Ja tak myślałem że to łożysko przednie bo ostatnio dwa razy wymieniałem ale łożysko moim zdaniem w ogóle by nie cichło jak bym wrzucił na luz albo puszczał gaz bynajmniej tak mi się wydaje, poźniej myślałem może to przegub zewnętrzny bo kiedyś składając została mi jedna kulka na którą w ogóle miejsca nie znalazłem w przegubie ale po złożeniu nie strzelał to go tak zostawiłem ,wszystkich dziurkach były kulki.Teraz myślę że to skrzynia pada, nawet olej w niej wymieniłem ale to nic nie dało. Co wy na to co to może być ???
Witam
ja u siebie w b3 1.9D mam to samo wycie zaczyna się od 40 km/h i nasila się ze wzrostem prędkości.
Sprawdzałem podnosząc auto na podnośniku , raz prawą stronę a raz lewą , włączałem 4 bieg i rozpędzałem do 70 km/h wycie jest cały czas niezależnie które koło jest podniesione , wniosek z tego że to wyje przekładnia ( dyfer ) w skrzyni.
Mam jeszcze jedno pytanie znalazłem opis z pasującymi skrzyniami do 1.9 D , jest to AKM i AXC
na allegro są tylko skrzynie do 1,8 z takimi oznaczeniami
może ktoś podpowie czy od 1,8 będzie pasowała skrzynie do 1,9D
muszę swoją wymienić i szukam właśnie skrzyni
pozdrawiam Robert
ja u siebie w b3 1.9D mam to samo wycie zaczyna się od 40 km/h i nasila się ze wzrostem prędkości.
Sprawdzałem podnosząc auto na podnośniku , raz prawą stronę a raz lewą , włączałem 4 bieg i rozpędzałem do 70 km/h wycie jest cały czas niezależnie które koło jest podniesione , wniosek z tego że to wyje przekładnia ( dyfer ) w skrzyni.
Mam jeszcze jedno pytanie znalazłem opis z pasującymi skrzyniami do 1.9 D , jest to AKM i AXC
na allegro są tylko skrzynie do 1,8 z takimi oznaczeniami
może ktoś podpowie czy od 1,8 będzie pasowała skrzynie do 1,9D
muszę swoją wymienić i szukam właśnie skrzyni
pozdrawiam Robert
co do nr skrzyni , nie kupuj bez oznaczen raz zaryzykowalem i kupilem do 1.8mam problem do w miejscu gdzie powinien być nr nic u mnie niema,
a jeszcze jedno pytanie czy przeguby ze skrzyni od benzyny pasują do diesla , oczywiście te wewnętrzne ?
okzazalo sie ze byla duzo za krotka , V max na niej bylo 170 i obrotomierz zamkniety
I co za tym idzie spalanie duzo większe
Z moich spostrzeżeń to z 1.8 wewnetrzne powinny podejsc ale juz z 2.0 nie bo flansze maja wieksze
Dzięki z podpowiedzi właśnie zamówiłem akm
Napisze jak będzie po wymianie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-02-19, 08:19 ]
Witam mam jeszcze jedno pytanie
może ktoś wymieniał skrzynie w b3 1,9d
a mianowicie czy wałek zdawczy do tarczy sprzęgłowej będzie pasował ze skrzyni od 1,8 s
skrzynia AKM
czy może trzeba robić jakieś przekładki jeszcze .???
[ Dodano: 2013-02-28, 14:36 ]
witam ponownie
dzisiaj wymieniłem skrzynię w b3 1.9d
zamontowałem AKM od 1.8
wszystko pasuje idealnie
pozdrawiam wszystkich.
Napisze jak będzie po wymianie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-02-19, 08:19 ]
Witam mam jeszcze jedno pytanie
może ktoś wymieniał skrzynie w b3 1,9d
a mianowicie czy wałek zdawczy do tarczy sprzęgłowej będzie pasował ze skrzyni od 1,8 s
skrzynia AKM
czy może trzeba robić jakieś przekładki jeszcze .???
[ Dodano: 2013-02-28, 14:36 ]
witam ponownie
dzisiaj wymieniłem skrzynię w b3 1.9d
zamontowałem AKM od 1.8
wszystko pasuje idealnie
pozdrawiam wszystkich.
Głośna praca skrzyni biegów.
Witam
Mam problem ze skrzynią biegów audi b3 1,9D
mianowicie przy rozpędzaniu jest wszystko ok , lecz gdy hamuje silnikiem na biegu wtedy wydobywają się odgłosy ze skrzyni biegów , po wyłączeniu na luz jest cisza tylko przy hamowaniu silnikiem sa te odgłosy ,
prosiłbym o pomoc może ktoś coś takiego miał u siebie
Pozdrawiam Robert.
Mam problem ze skrzynią biegów audi b3 1,9D
mianowicie przy rozpędzaniu jest wszystko ok , lecz gdy hamuje silnikiem na biegu wtedy wydobywają się odgłosy ze skrzyni biegów , po wyłączeniu na luz jest cisza tylko przy hamowaniu silnikiem sa te odgłosy ,
prosiłbym o pomoc może ktoś coś takiego miał u siebie
Pozdrawiam Robert.