[B3/B4] brak swiateł mijania
[B3/B4] brak swiateł mijania
znalazłem na forum podobny temat do tego mojego lecz u mnie wyglada to
troszke inaczej.mam audi 80 z 1988r.problem polega na tym iz od kilku dni
nie mam swiateł mijania,podswietlania zegarow i w dodatku swiatła długie
mi swieca tylko jak przytrzymam wajche pajaczka.dodam ze sprawdzałem
zarowki w swiatłach jak i w zegarach,ktore to sa dobre.sprawdziłem takze
trzy razy bezpieczniki.z gory wielkie dzieki za jakiekolwiek informacje
na
temat sposobu naprawy.Grzegorz z katowic
[ Dodano: 2007-06-11, 21:48 ]
chciałem dodać ze zarówki mają po 55W.a dzis rozebrałem przełączniki przy kierownicy ponieważ chciałem sprawdzic czy nie przepaliły sie blaszki i czy nie sa brudne ,lecz na moje oko wszystko jest ok.chyba ze cos sie głebiej przepaliło,tzn w srodku przełącznika,gdzie juz cięzej dojsc.myslałem tez o wymianie przekaznika swiateł,lecz niewiem gdzie on sie znajduje i czy wogule go mam,bo z tego co wiem to nie kazdy audik ma te przekazniki
troszke inaczej.mam audi 80 z 1988r.problem polega na tym iz od kilku dni
nie mam swiateł mijania,podswietlania zegarow i w dodatku swiatła długie
mi swieca tylko jak przytrzymam wajche pajaczka.dodam ze sprawdzałem
zarowki w swiatłach jak i w zegarach,ktore to sa dobre.sprawdziłem takze
trzy razy bezpieczniki.z gory wielkie dzieki za jakiekolwiek informacje
na
temat sposobu naprawy.Grzegorz z katowic
[ Dodano: 2007-06-11, 21:48 ]
chciałem dodać ze zarówki mają po 55W.a dzis rozebrałem przełączniki przy kierownicy ponieważ chciałem sprawdzic czy nie przepaliły sie blaszki i czy nie sa brudne ,lecz na moje oko wszystko jest ok.chyba ze cos sie głebiej przepaliło,tzn w srodku przełącznika,gdzie juz cięzej dojsc.myslałem tez o wymianie przekaznika swiateł,lecz niewiem gdzie on sie znajduje i czy wogule go mam,bo z tego co wiem to nie kazdy audik ma te przekazniki
Ostatnio zmieniony 11 cze 2007, 22:27 przez dzialus, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?t=120
Pomiary napięcia rób po przekręceniu stacyjki .
Jeżeli nie masz na nich napięcia , to sprawdź czy dochodzi do pająka napięcie na różowym przewodzie 2,5mm . Jeżeli jest na nim napięcie to jest uszkodzony pająk
Jeżeli masz napięcie na bezpiecznikach to masz problem z masą
Pomiary napięcia rób po przekręceniu stacyjki .
Jeżeli nie masz na nich napięcia , to sprawdź czy dochodzi do pająka napięcie na różowym przewodzie 2,5mm . Jeżeli jest na nim napięcie to jest uszkodzony pająk
Jeżeli masz napięcie na bezpiecznikach to masz problem z masą
11 bezpiecznik własnie jest od tego światła. Musisz wyjąć cały wkład z bezpiecznikami i sprawdzić czy wtyczka od 11bezpiecznika (ta od dołu z kablami) jest wpięta do końca, mogła się poluzować i np wypaść, albo jakiś przewód z wtyczki wylata...dzialus pisze:dziwna sprawa po poruszaniu 11tym bezpiecznikimiem zapala sie momentowo lewe światło
w każdym bądź razie musisz wyjąć wkład ze skrzynki i spradwdzić w okolicy 11 bezp (tam są zwykłe złącza konektorowe - podobne do tych przy pająku)
U mnie w trakcie jazdy światła mijania po prostu zgasły, wszystko inne było. Gdyby komuś zdarzyło się to samo to jeżeli chodzi o mój przypadek okazało się że jedna z blaszek na zdjęciu nie stykała prawidłowo , przez co grzała się a sprężynka od manetki po prostu ją odepchnęła i wtopiła lekko w plastik. Cała naprawa polegała na zdjęciu przedniej blaszki przełącznika i podgięciu.
PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY PO OTWARCIU
PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY PO OTWARCIU
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] brak świateł krótkich
mam taki problem w swojej audi znikły światła krótkie, postojówki świcą długie też są a krótkich nie ma wogle prąd nie dochodzi do żarówek co to moze być przełącznik czy coś jeszcze ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z