Witam.
Otóż mam w planach zbudowanie "zabudowy tylnej półki"
Głośniki w tylnej półce grają dobrze, ale sadze ze można było by jeszcze bardziej usprawnić ich prace (wydobyć lepsze brzmienie)
Jaki iż nie jestem zwolennikiem Wolno stojącej 30L "kany po mleku" w bagażniku, oraz cierpię na brak wolnego miejsca na zabudowę "profesjonalną" (posiadam instalację LPG).
Tak więc w pracy wpadłem na pomysł zbudowania "Komory akustycznej" dla głośników znajdujących się w półce.
Ta zabudowa powinna pełnić mniej więcej taka funkcję jak "Tuba"
I tu jest pytanie do bardziej oblatanych tym temacie.
Czy taka zabudowa poprawiła by jakość grania głośników, i czy ma to jakiś sens???
Zabudowa będzie zrobiona z żywicy oraz włókna szklanego (pracuje w takim miejscu ze mam tego pod dostatkiem :mrgreen: )
Pozwoliłem sobie zrobić "Paintowy" projekt tej zabudowy.
Oto on:
Uploaded with ImageShack.us
Z góry dziękuje za pomoc
[B3] Projekt zabudowy tylnej półki
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jeżeli myślisz że tym zejdziesz nisko i zastąpisz subwoofer to porzuć te nadzieje.EasyTouch pisze:Jaki iż nie jestem zwolennikiem Wolno stojącej 30L "kany po mleku" w bagażniku, oraz cierpię na brak wolnego miejsca na zabudowę "profesjonalną" (posiadam instalację LPG).
Tak więc w pracy wpadłem na pomysł zbudowania "Komory akustycznej" dla głośników znajdujących się w półce.
Ta zabudowa powinna pełnić mniej więcej taka funkcję jak "Tuba"
Co prawda odbudowa coś tam da ale to co daje subwoofer to niebo a ziemia. Mam zabudowę jajek taką co prawda góra lepsza ale dół wiele do życzenia.