za co odpowiada ten zawór zamocowany na gumie przeplywomierza? on tak tyka
jedna gumowa rurka idzie z filtra weglowego do tego zaworu, a druga leci do przepustnicy-mozna prosic o sprawdzenie numeru tego wezyka i czy jest on dostepny w aso?
przetarl sie on w miejscu mocowania na przepustnicy a nie wiem jakie sa tego skutki w odniesieniu do pracy silnika
[B4 ng] Zawór na gumie przepływomierza
No wlasnie o ten zaworek mi chodzi,
jako ze mam brak odpowietrzenia zbiornika paliwa i wytwarza sie cisnienie ktore zabija pompke zaczalem wszystko czyscic po kolei lacznie z bakiem, i sa dwie sprawy podejrzane:
- przy wlewie do baku, od strony bagaznika pod tapicerka jest taki duzy jasny zbiorniczek a nad nim jest taki mniejszy-wg etki jest to "sruba odpowietrzajaca"
- i druga podejrzana sprawa to wezyk przetarty na wylot ktory laczy ten zaworek na gumie przeplywki z przepustnica
czy przetarcie na tym wezyku moze miec wplyw ze nie mam odpowietrzenia baku?
jako ze mam brak odpowietrzenia zbiornika paliwa i wytwarza sie cisnienie ktore zabija pompke zaczalem wszystko czyscic po kolei lacznie z bakiem, i sa dwie sprawy podejrzane:
- przy wlewie do baku, od strony bagaznika pod tapicerka jest taki duzy jasny zbiorniczek a nad nim jest taki mniejszy-wg etki jest to "sruba odpowietrzajaca"
- i druga podejrzana sprawa to wezyk przetarty na wylot ktory laczy ten zaworek na gumie przeplywki z przepustnica
czy przetarcie na tym wezyku moze miec wplyw ze nie mam odpowietrzenia baku?