[B4 1.9 TDI] Olej Valvoline
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Ponowie czy o to chodzi http://allegro.pl/militec-1-oryginal-25 ... tabsAnchormatek10912 pisze:ze tak powiem super sprawa
-
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
Trochę tu odkopię stary temat i spytam o to:
http://sklep.abc-filter.pl/index.php?ma ... cts_id=200
Otóż @Munior wspominałeś, że jeździsz na tym oleju, a z tego co tu widzę to nie ma on tej normy VW505 ?
Czy w takim wypadku brać Maxlife 10w40 ale bez dopisku Diesel?
Gubię się w tych wszystkich numerkach...
http://sklep.abc-filter.pl/index.php?ma ... cts_id=200
Otóż @Munior wspominałeś, że jeździsz na tym oleju, a z tego co tu widzę to nie ma on tej normy VW505 ?
Czy w takim wypadku brać Maxlife 10w40 ale bez dopisku Diesel?
Gubię się w tych wszystkich numerkach...
-
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Bo się pewnie producent nie zwracał o przyznanie takowej ...za darmo tego nie robią ...To że nie ma tej normy ,nie znaczy że by jej nie otrzymał . Takie moje zdanie 8-) Jak koniecznie chcesz z normą to zalej valvoline Durablend ,też bardzo dobryKaczorblb pisze:Munior wspominałeś, że jeździsz na tym oleju, a z tego co tu widzę to nie ma on tej normy VW505 ?
przed jakąkolwiek zmianą oleju proponuje płukankę LIQUI MOLY ENGINE FLUSH kosztuje 20zł około.
Niech od razu odpuszczą sobie osoby ktore chcą skomentować ze sie silnik rozszczelni. Ja robie tak co wymiane, silnik 1,9tdi AHU, moj brat w s3 też stosuje ten środek. Z silnika spływa cały syf, wymywa syf z popychaczy, po zalaniu nowego oleju dłużej jest czysty, więc polecam !!
Niech od razu odpuszczą sobie osoby ktore chcą skomentować ze sie silnik rozszczelni. Ja robie tak co wymiane, silnik 1,9tdi AHU, moj brat w s3 też stosuje ten środek. Z silnika spływa cały syf, wymywa syf z popychaczy, po zalaniu nowego oleju dłużej jest czysty, więc polecam !!
Na pewno zrobię płukankę. I na pewno będę odkręcał i czyścił miskę olejową z całego syfu, który nie spłynie a zostanie na dnie. Podejrzewam, że w moim samochodzie robione to było NIGDY
Tych rozszczelnień to się nie boje, bo to chyba jakaś bajka jest. Na forum to z tego co widzę tylko tym grożą, a nikt nie napisał "Zalałem syntetyk. Rozszczelnił mi się silnik, cieknie jak prysznic".
Pytanko jeszcze w temacie, jak działa taka płukanka? Co się dzieje z olejem w trakcie mycia? Czy to bezpiecxzne dla silnika?
Tych rozszczelnień to się nie boje, bo to chyba jakaś bajka jest. Na forum to z tego co widzę tylko tym grożą, a nikt nie napisał "Zalałem syntetyk. Rozszczelnił mi się silnik, cieknie jak prysznic".
Pytanko jeszcze w temacie, jak działa taka płukanka? Co się dzieje z olejem w trakcie mycia? Czy to bezpiecxzne dla silnika?