Witam
czy ktoś z was rozbierał kiedyś elektromagnesik przy wtrysku - chyba jakieś ssanie
a może jest jakiś czujnik do tego elektromagnesu ???
mama problemy z odpalaniem a ten czujnik " nie łapie" i robi ttttttrrrrrrr
jak złapie nie ma problemu
BŁAGAM POMOCY - dziś rano ledwo zapalił , ale jak zapali chodzi na wyższych obrotach
pozdrawiam i wielkie dzięki za każdą pomoc
[80 B4 2.0 ABT] odpalanie ---- chyba ssanie
[80 B4 2.0 ABT] odpalanie ---- chyba ssanie
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 16:26 przez piotra_s, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
witam
u mnie występował podobny problem, tzn silnik miał problem z odpaleniem, strasznie niskie wolne obroty jak zimny i po przekręceniu kluczyka nastawnik robił "trrrrr"
po lekkim naciśnięciu przepustnicy tykanie cichło
co się okazało..
po podpięciu nastawnika do bateryjki silniczek pracował "trrr" ale trzpień się nie wysuwał
po otworzeniu/rozebraniu/przeczyszczeniu i ponownym nasmarowaniu pozostało tylko .. zrobic i zamocować klinik (akurat zrobiłem z zszywki do papieru :mrgreen:) pomiędzy osią silniczka a ślimacznicą ponieważ ta była prawdopodobnie wyrobiona bo wogóle nie przenosiłą napędu z silniczka
teraz autko ładnie działa :lol:
:?: (ciekawe czy ktoś się doczepi co do terminu odpowiedzi - ponad rok) :?:
u mnie występował podobny problem, tzn silnik miał problem z odpaleniem, strasznie niskie wolne obroty jak zimny i po przekręceniu kluczyka nastawnik robił "trrrrr"
po lekkim naciśnięciu przepustnicy tykanie cichło
co się okazało..
po podpięciu nastawnika do bateryjki silniczek pracował "trrr" ale trzpień się nie wysuwał
po otworzeniu/rozebraniu/przeczyszczeniu i ponownym nasmarowaniu pozostało tylko .. zrobic i zamocować klinik (akurat zrobiłem z zszywki do papieru :mrgreen:) pomiędzy osią silniczka a ślimacznicą ponieważ ta była prawdopodobnie wyrobiona bo wogóle nie przenosiłą napędu z silniczka
teraz autko ładnie działa :lol:
:?: (ciekawe czy ktoś się doczepi co do terminu odpowiedzi - ponad rok) :?: