Witam
Co może być przyczyną. Jak jadę samochodem to CB radio działa ale jednych użytkowników słyszę innych nie. Nie wiedziałem, że tak mam dopiero jak jechałem ze znajomym i on mnie słyszał idealnie a ja jego nie. Niekiedy jak odpowiadam to mnie słychać. Gdzie może być problem.
edit by ufotm: pisanie tematow bez tagow i w nieodpowiednich dzialach grozi ich usunieciem <czapa>
[b4 avant] Problem z CB - nadawanie
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 avant] Problem z CB - nadawanie
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 23:16 przez kochan1984, łącznie zmieniany 3 razy.
kochan1984, wpływ na odbiór i nadawanie fali nośnej ma wiele czynników, nawet miejsce usytuowania anteny na dachu. Jak masz antenę na krawędzi dachu to lepiej odbierasz sygnał ze strony gdzie jest większa powierzchnia dachu.
Zestrojenie anteny, sposób podlączenia zasilania, używanie urządzeń peryferyjnych np. ładowarki do telefonu, światła ksenonowe to wszystko wpływa na jakość i zasięg pracy radia.
Jak masz słabe radio bez filtrow ANL, HI CUT i źle dobierzesz antenę to korzystanie z radia jest udręką.
Zestrojenie anteny, sposób podlączenia zasilania, używanie urządzeń peryferyjnych np. ładowarki do telefonu, światła ksenonowe to wszystko wpływa na jakość i zasięg pracy radia.
Jak masz słabe radio bez filtrow ANL, HI CUT i źle dobierzesz antenę to korzystanie z radia jest udręką.