[B4 AWANT 1Z] Klimatyzacja - czy tak ma być?
[B4 AWANT 1Z] Klimatyzacja - czy tak ma być?
Witajcie ludziska! Mam problem z klimatyzacją. To znaczy tak mi się wydaje. Gdy było ciepło i przyjemnie a czasami nawet upalnie klimatyzacja (mam manualną) po załączeniu AC zaczynała swoją przecudowną w skutkach pracę. Obecnie gdy za oknami zimno i mokro a czasami i zawieje mrozem po włączeniu AC nic się nie dzieje. Nie zapala się kontrolka. Zdarza się, że gdy uruchomi się klimatyzacja po kilku minutach gaśnie kontrola i klima nie działa. Sprawdzałem na zimno i na ciepło. Proszę mnie uświadomić jak to jest z tą klimą. Czy ona tylko działa gdy jest ciepło? Czy istnieje możliwość ogrzewania klimatyzacją ?(chodzi mi o szybkie odparowanie szyb przy porannym rozruchu). Dodaję, że jest to moje pierwsze AUDI z klimatyzacją.
Czyli mam rozumieć, że w zimę klima nie działa? A myślałem, że klimatyzacja przyspieszy proces odmrażania przedniej szyby.
Przypomniało mi się, że znajomy ma Skodę Octawię 1,9 TDI i manualną klimę, która pracuje u niego caly czas. Wogóle jej nie wyłącza. Tak przynajmniej mówił. Nie widziałem tego. Czy on wprowadza mnie wbłąd?
Przypomniało mi się, że znajomy ma Skodę Octawię 1,9 TDI i manualną klimę, która pracuje u niego caly czas. Wogóle jej nie wyłącza. Tak przynajmniej mówił. Nie widziałem tego. Czy on wprowadza mnie wbłąd?
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- speed_killer
- Forum Audi 80
Witam nie chciałem zakładać nowego tematu a problem dotyczy klimatyzacji więc piszę [przepraszam autora tematu ]
Mój problem jest banalny: proszę opisać mi jak włączyć klimatyzację manualną??? :-| Wiem że wcisnąć AC ale czy pokrętłami od nawiewu trzeba jakoś kręcić???
Wiem, że się tym pytaniem ośmieszam ale nie nabiłem jeszcze klimy i nie wiem jak ją włączyć
Mój problem jest banalny: proszę opisać mi jak włączyć klimatyzację manualną??? :-| Wiem że wcisnąć AC ale czy pokrętłami od nawiewu trzeba jakoś kręcić???
Wiem, że się tym pytaniem ośmieszam ale nie nabiłem jeszcze klimy i nie wiem jak ją włączyć
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- speed_killer
- Forum Audi 80
jeśli nie włączy w pozycję I to i tak wiatrak będzie się kręcił na włączonej klimie w pozycji IKrzysiek18/ pisze:no kolego oczywiscie masz miec włączony przycisk a/c i dodatkowo pokretło nawiewu n apozycji przynajmniej I . A po PIERWSZE klime musisz miec nabita zeby dzialała :mrgreen: :mrgreen: <ok> <ok>
- speed_killer
- Forum Audi 80
sorry ale czegoś tu nie rozumie?? ...na włączonej klimie w pozycji I??? jak do tej pory nie przekręciłem nawiewu na I to samo wciśniecie AC nie dawało żadnej reakcji (nawet kontrolka się nie świeciła...minon1 pisze:
jeśli nie włączy w pozycję I to i tak wiatrak będzie się kręcił na włączonej klimie w pozycji I
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80