[B4 ABT] Pytanie o sterownik
[B4 ABT] Pytanie o sterownik
Witam! Czy ktoś mógłby pokierować mnie odnośnie wymiany ukazanego poniżej sterownika od zamka centralnego?? Bo podejrzewam ze jest on uszkodzony ponieważ nie zamyka mi zamków z pilota i z kluczyka od strony kierowcy. A jak chce zamknąć z pilota to słychać takie cykanie w sterowniku ale mimo wszystko nie zamyka.
Foto sterownika:
Foto sterownika:
Rozumiem, że w samochodzie jest centralny sterowany pneumatycznie. A sterownik, który załączyłeś na zdjęciach jest od sterowania za pomocą pilotów.Kozok6 pisze:Niestety jeszcze nic nie mam bo nie wiem jaki mam kupic gdyz nie wiem nic na temat mego starego sterownika. I w tym miejscu chciakbym dowiedziec sie czy ktos moglby zidentyfikowac moj obecny sterownik? Producent model?z wymiana mysle ze sobie poradze
Kup sterownik centralnego zamka z pilotami i podłącz według schematu.
Problem w Twoim przypadku może znajdować się w przekaźniku mieszczącym się w sterowniku, który odpowiada za zasilanie przekaźników otwierania i zamykania lub przerwa w instalacji.
Jak nie wiesz jaki sterownik kupić, to wystarczy wejść na allegro, jest tego sporo. Zazwyczaj chińskie sterowniki mają zainstalowany dodatkowy przekaźnik otwierania i zamykania wewnątrz. Jeśli nie to musisz dokupić dodatkowy moduł złożony z tychże przekaźników.
Tak tak oczywiscie centralny jest sterowany pneumatycznie. Pompka silowniki itd. Dzisiaj porozbieralem te przekazniki i posprawdzalem probowką. Prawie na kazdym styku prąd dochodzi bo probowka swiecila a centralny dalej milczy. BYc moze cos jest z tym przekaznikiem. trzeba bedzie w takim razie zaopatrzyc sie w nowy przekaznik i pilot. na jednym tylko zaokraglonym jest napis SEO electronics. Czy jego nalezaloby wymienic?