witam stojac na skrzyzowaniu na swiatlach silnik zgasl, nie mozna go odpalic. po z holowaniu do domu sprawdzona kopółka palec oraz inna cewka sprawdzana na krotko.
nadal auto nie odpala brak iskry
pomóżcie co moze byc bo nie mam juz pomysłów.
podpowiem ze wszesniej z silnikiem nie bylo zadnych problemow nie dawal znac po sobie ze cos jest nie tak. od odpalenia do awari auto przebylo ok 7 km. przez miasto
pomóżcie bo nie mam jak do pracy dojezdzac
pozdrawiam
[2.3 NG] Brak iskry! PILNE!
[2.3 NG] Brak iskry! PILNE!
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 19:22 przez koniu03, łącznie zmieniany 2 razy.
- czester-11
- Forum Audi 80
Witam
Zobacz temat wyżej miałem podobny problem.
Podmieniałeś cewkę? najlepiej weź swoja podłącz w innym aucie będziesz miał pewność ze jest dobra . Jeżeli będzie działała to sprawdź czujnik Halla.
Przy aparacie powinieneś mieć kostkę na 3 piny.
Ja zrobiłem to tak:
- zdjąłem kabel WN z kopułki podłączyłem świece położona na masę akumulatora,
-do środkowego pinu wciskasz kabelek , następnie podpinasz wtyczkę tak jak była wcześniej.(wtyczka na aparacie)
-dotykając drugim końcem kabla o masę powinna skakać iskra(pamiętaj o włączonej stacyjce)
jeżeli skacze iskra , popros kogos o pomoc azeby zakrecil rozrusznikiem i sprawdz czy iskra tez bedzie (w tym przypadku odlacz ten kabelek od pinu). jezeli nie bedzie to uwalony czujnik Halla tak jak to u mnie bylo,
Pozostanie ci szukać po szrotach aparatu albo wybulić w sklepie 250 za ori lub jak to mi zaspiewali 100 za zamiennik zamiennika.
Pozdrawiam
Zobacz temat wyżej miałem podobny problem.
Podmieniałeś cewkę? najlepiej weź swoja podłącz w innym aucie będziesz miał pewność ze jest dobra . Jeżeli będzie działała to sprawdź czujnik Halla.
Przy aparacie powinieneś mieć kostkę na 3 piny.
Ja zrobiłem to tak:
- zdjąłem kabel WN z kopułki podłączyłem świece położona na masę akumulatora,
-do środkowego pinu wciskasz kabelek , następnie podpinasz wtyczkę tak jak była wcześniej.(wtyczka na aparacie)
-dotykając drugim końcem kabla o masę powinna skakać iskra(pamiętaj o włączonej stacyjce)
jeżeli skacze iskra , popros kogos o pomoc azeby zakrecil rozrusznikiem i sprawdz czy iskra tez bedzie (w tym przypadku odlacz ten kabelek od pinu). jezeli nie bedzie to uwalony czujnik Halla tak jak to u mnie bylo,
Pozostanie ci szukać po szrotach aparatu albo wybulić w sklepie 250 za ori lub jak to mi zaspiewali 100 za zamiennik zamiennika.
Pozdrawiam
- czester-11
- Forum Audi 80