Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM] nie chce zapalić...

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Faramir
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PM] nie chce zapalić...

Post autor: Faramir » 06 lis 2007, 18:34

mam problem z moją furą ( silnik 1.8 90 KM PM ) - nie chce odpalić - wykluczam układ zapłonowy, gdyż większość jego części została niedawno wymieniona. Przekręcając kluczyk, rozrusznik nie kręci - jednak gdy chciałem go odpalić na krótko rozrusznik kręcił, jednak nie wysuwał się. Myślę że może wyłącznik elektromagnetyczny rozrusznika jest do wymiany. Miał może ktoś taki przypadek. A może któś wie gdzie mogę taką część dostać?
Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 19:15 przez Faramir, łącznie zmieniany 1 raz.

crx4
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Cezary

Post autor: crx4 » 06 lis 2007, 18:36

A jak go podłączyłeś na krótko?? bezpośrednio przez rozrusznik czy dałeś plus na włącznik rozrusznika?? wyciągnij wsuwkę z włącznika elektromagnetycznego włóż na jej miejsce wsuwkę z kawałkiem kabelka i dotknij do tego grubego co idzie do rozrusznika (i powinien zakręcić)

Faramir
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Faramir » 07 lis 2007, 19:11

do plusa włacznika - kręcić to on kręci ale zebatka się nie wysuwa do silnika i nie zazębia

crx4
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Cezary

Post autor: crx4 » 07 lis 2007, 19:59

to trzeba to rozebrać i obejrzeć, (jeszcze nie rozbierałem w audi ale w innych autak tak i na ich podstawie pisze :-P ) może widełki sie jakoś uszkodziły albo cóś bo to jest coś z połączeniem elektrowłącznik-bendiks wiec ja bym rozebrał i zobaczył czy bendiks lekko chodzi (w osi rozrusznika) czy widełki są w dobrym miejscu itp.

Faramir
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Faramir » 08 lis 2007, 15:10

rozkręcałem, sprawdzałem - rozrusznik ok. Pewnie wyłacznik poszedł ale nie mogę nigdzie tej części dostać. W takim wypadku chyba będę musiał wymienić cały rozrusznik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl