Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM] Jaka optymalna butla lpg do B3

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 08 kwie 2011, 11:58

Ja też mam okrągła 45 l leży sobie w bagażniku tak jak Krzysiek zrobil jest ok

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 08 kwie 2011, 21:07

Taka okrągła jest spoko. Ja mam walcową 36L z prawej strony i trochę ogranicza miejsce w bagażniku, ale mnie to nie przeszkadza bo z bagażnika rzadko korzystam ;-)
Aldi to już trzeba być Hardkorem, żeby jeździć z plastikową butelką pod maską ;-)

michalwielun
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalwielun » 11 kwie 2011, 21:41

przemo zestaw naprawczy do reduktora wyjdzie cie taniej jak odpalanie auta na PB a jak masz dobry płyn zimowy i reduktor OK to chyba tylko padnięty silnik może być powodem nie odpalenia na gazie ale wtedy odpalenie na PB też może być wątpliwe

Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 11 kwie 2011, 23:26

Hmmm w sumie pierwszy raz slysze o patencie ze wstawieniem butli w miejsce baku , jakby produkowali zbiorniki gazu idealnie wpasowujace sie w miejsce zbiornika na paliwo i zbiorniki Paliwa pasujace w miejsce zapasówki to podejrzewam ze taka przerobka nie bylaby jakos wyjatkowo kosztowna , benzyny wchodziloby ok 35L co w zupelnosci wystarcza bo i tak malo kto jezdzacy na gazie ma tyle benzyny w baku , a gazu wchodziloby cos w okolicach 60L i to bez ograniczania sobie miejsca w bagazniku walcem na 60l...Nie wiecie moze czy juz jakas profi firma robi cos takiego?

Awatar użytkownika
morris4life
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morris4life » 25 lut 2013, 13:36

Kotlet na patelnię...hop-siup....

witam,
pytanie do ysiul. To zdjęcie w twoim poście poważnie pochodzi z B3? Bo mnie się zdaje że tam w miejscu, w którym ty masz/miałeś butlę to chyba podłużnica idzie?

Ja mam w bagażniku taką walcowatą butlę po prawej stronie i zdaje mi się, że jest ona od spodu przymocowana do podłużnicy właśnie, ale reki nie dam sobie uciąć :oops:

Też rozglądam się za inną butlą LPG, bo rodzinka mi się powiększy, a w chwili obecnej wsadzenie wózka do bagażnika z obecną butlą graniczy z cudem (a auto to moja miłość i go nie sprzedam, więc jedyną opcją jest wymiana butli).

Ilu litrowe takie butle można spotkać na rynku? Bo moja ma ok 40 litrów i starcza mi na ok 400 km.

pozdrawiam

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 02 mar 2013, 12:02

B3 tylko w wersji amerykańskiej miało podłużnice w bagażniku. Przez to europejskie B3 po uderzeniu w tył składa się do oparcia tylnej kanapy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl