rodzynek87 pisze:Długo czekałes na wyrobienie
?
Ja w poprzednim aucie miałem flagę a nie gwiazdki więc musiałem przerejestrować na nowe numery.
Więc od ręki ale 185zł.
W Avancie wymieniłem lampy na US od razu po kupnie auta więc jak rejestrowałem na siebie od razu wziąłem kwadrata. Ale na zrobienie duplikatu blachy to chyba około 2tyg.
rodzynek87 pisze:to co tak normalnie nie zamieniaja tylko jak zgubie :roll: ?
Jak masz podłużną to nie wymienią ci raczej na kwadrat. Jak nie zgubiłeś tylko powiesz że się pogniotła czy zniszczyła przy stłuczce (bo wymienia się gdy jest zniszczona, nieczytelna lub zgubiona) to babka ci powie że masz przynieść starą tablicę i jak zobaczy że jest podłużna to raczej będzie problem żeby ci dali kwadrata.
Dlatego idziesz i mówisz że odpadła podczas jazdy i nie masz jej gdzieś zgubiłeś po trasie i tyle i że była kwadratowa i taką chcesz żeby ci zrobili duplikat.
Tak w ogóle to nie wiem czy nie mają tego w systemie że te numery to 2 x podłużna więc nie wiem jak to będzie.
Jak będą problemy to zostanie ci zmiana numeru czyli przerejestrowanie na nowe numery to wtedy zaznaczasz podłużna+kwadrat - 185zł i robią ci od ręki bez łaski i pytania co i jak. To twoje auto i jak cię stać możesz je sobie codziennie przerejestrowywać jak ci się podoba. Dostaniesz "miękki" dowód (tymczasowy) i za 2 tygodnie do odbioru "twardy" (stały).