[Audi 80 B4] (1991-1995) - Nowy Nabytek
[Audi 80 B4] (1991-1995) - Nowy Nabytek
W zasadzie to chciałem się pochwalić nowym nabytkiem. Wszystko zaczęło się od przeglądania ofert Audic B4 na Allegro. Niestety szybko doszedłem do wniosku że w większości oferowane samochody fajnie wyglądają tylko i wyłącznie na zdjęciach. Lecz po pewnym czasie ukazał się nowa oferta, dosyć skromnie opisana i dodana nieliczna ilość zdjęć oferowanego samochodu. Po rozmowie z właścicielem i przejażdżce samochodem w końcu znalazłem to czego szukałem w stosunkowo dobrej cenie. Wytargowałem ostatecznie 4800 ale w tym instalacja gazowa w samochodzie, dwa komplety kół z czego letnie oponki na pięknych alufelgach i bonusowo dostałem radyjko Clariona. Sprzedawcy bardzo zależało na sprzedaż, twierdząc iż w najbliższym czasie wylatuje do Anglii i szczerze mówiąc wydawał mi się bardzo wiarygodny. Oczywiście samochodzik tez ma swoje wady, Sprzedawca mówił że całkiem niedawno Audica zaliczyła SARENKĘ i gdzie nie gdzie jest porysowana lub obita ale co tu się dziwić skoro jest to 18-letnie autko. W każdym razie jestem bardzo zadowolony z zakupu i jak mówię chciałem się pochwalić Niżej załączam "kilka" zdjątek
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 15:15 przez Rogosi3k, łącznie zmieniany 5 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie muszę. Ale poprzedni właściciel mówił żebym tego broń boże nie ruszał bo wcześniej jakieś jaja z tym były. Kiedyś go wyciągnął i wszystko się poblokowało i nie szło odpalić samochodu. I o golnie coś przy tym było kombinowane i mówił żebym nawet tego nie ruszał. W zasadzie ciężko mi coś więcej o tym powiedzieć bo pierwszy raz coś takiego mam w samochodzie.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 22:46 przez Rogosi3k, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Jeśli chodzi o wyposażenie to szalu nie ma. Lusterka regulowane ręcznie, klimki brak, elektryczny szyberdach, centralny zamek, elektryczny szyberdach. Raczej nic specjalnego
[ Dodano: 2013-03-05, 14:32 ]
Słuchajcie mam taki problem. Jak samochodzik postoi dłużej na przykład po nocy i próbuje go zapalić to za pierwszym razem kreci i kreci i nie odpala a jak odpuszczę i przekręcę drugi raz to zapala od razu. I to nie jest jednorazowa sytuacja tylko tak jest za każdym razem jak samochodzik postoi dłużej wiecie w czym może być problem??
[ Dodano: 2013-03-05, 14:32 ]
Słuchajcie mam taki problem. Jak samochodzik postoi dłużej na przykład po nocy i próbuje go zapalić to za pierwszym razem kreci i kreci i nie odpala a jak odpuszczę i przekręcę drugi raz to zapala od razu. I to nie jest jednorazowa sytuacja tylko tak jest za każdym razem jak samochodzik postoi dłużej wiecie w czym może być problem??
Super kolorek, marzyłem o takim ale niestety nie trafiłem :-> Egzemplarz ładny, powodzenia w robocie
Co do ciężkiego odpalania - zobacz, czy nie odlutowały się przewody od wtrysku rozruchowego, zaznaczyłem na zdjęciu gumowy przewód który musisz zdjąć i zobaczyć czy akurat nic tam nie wisi, często lubią się odrywać
http://imageshack.us/f/577/audi0084.jpg/
Jeśli kable całe to sprawdz czy działa poprawnie. Jeśli wszystko ok do sprawdzenia będzie jeszcze niebieski czujnik i przekaźnik 30 (pod kierownicą).
Co do ciężkiego odpalania - zobacz, czy nie odlutowały się przewody od wtrysku rozruchowego, zaznaczyłem na zdjęciu gumowy przewód który musisz zdjąć i zobaczyć czy akurat nic tam nie wisi, często lubią się odrywać
http://imageshack.us/f/577/audi0084.jpg/
Jeśli kable całe to sprawdz czy działa poprawnie. Jeśli wszystko ok do sprawdzenia będzie jeszcze niebieski czujnik i przekaźnik 30 (pod kierownicą).
Ostatnio zmieniony 06 mar 2013, 19:14 przez bialas1, łącznie zmieniany 2 razy.