Witam !
Jestem nowy i zupełnie zielony w tych sprawach ,ponieważ jestem jeszcze młodym użytkownikiem tego cudownego samochodu jakim jest Audi 80 B4 .
Posiadam silnik 2.0 ABT w którym z nieoczekiwanych powodów zaczął mi szarpać samochód gdy nagrzeje się do 90 stopni na benzynie jak i na gazie . Muszę odczekać chwilę żeby ostygł i jest okej, od razu mówię że czujniki temperatury zostały wymienione na nowe oraz wymieniłem też silniczek krokowy .
Czy może być to wina sondy lambda ?
Już nie wiem co mam robić , boję się wyjechać w dłuższą trasę ponieważ wiem że zacznie się to samo .
Proszę o pomoc [/b]
[2.0 ABT LPG] Szarpanie silnika gdy nagrzany do 90 stopni.
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABT LPG] Szarpanie silnika gdy nagrzany do 90 stopni.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 17:52 przez omen100993, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Re: [2.0 ABT LPG] Szarpanie silnika gdy nagrzany do 90 stopn
możesz to obadać... odłącz pojedyncze złącze sondy lambda (czarny kabel) i zobacz czy się poprawi, jest koło monowtrysku z lewej stronyCzy może być to wina sondy lambda ?
miałem to samo w abk do 90 80 * spokój potem masakra i okazała się sonda a konkretnie zle odizolowana kostka od sygnału sondy i sygnału do kompa gazu wystarczy odizolować juz jeśli jest padnięta wymieni sondę nie opłaca sie kupować uniwersalek za 180 zl lepiej dołożyć i kupić za 230 dedykowany , ja tyle dałem
-
- Forum Audi 80