Cześć Mój problem dotyczy włącznika gazu. W mojej 80 jest dość stara instalacja sekwencyjna, bo zakładana była z 5 lat temu. Na sterowniku pod maska jest przyklejona naklejka Agis. Problem mam tego typu, że nie świeci mi się na przełączniku czerwona kontrolka rezerwy i nie wiem czy jest gaz. Prędzej nie miałem z tym problemu ponieważ nie działał jeden wtrysk i wiedziałem kiedy chodzi na gazie :mrgreen: Teraz gdy wymieniałem wtryski jest to nie zbyt odczuwalne. Może jakiś kabelek nie jest podpięty i ta czerwona dioda nie chodzi, lecz jest to mało prawdopodobne. Chodzi o to czy wiecie jakie kable podłączyć, żeby sprawdzić czy czerwona kontrolka się zaświeci czy radzicie kupić od razu nowy przełącznik. Jeśli nowy to doradźcie mi jaki będzie odpowiedni. Poniżej zdjęcia:
http://imageshack.us/photo/my-images/9/ ... 084fi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/34 ... 0085o.jpg/
[80 B4][2,6 v6 ABC] Przełącznik paliwo/gaz - sterownik Agis
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Cześć i dzięki za zainteresowanie Postanowiłem pójść najprostszą metodą i zatankowałem butle do pełna, więc zaświeciły mi się wszystkie kontrolki oprócz czerwonej. Od kupna tego auta nie widziałem jeszcze żeby czerwona się świeciła(nawet jak mi z gazu przełączył na benzynę bo go zabrakło) dlatego stawiam na przepaloną diodę. To jest raczej najczęściej paląca się dioda przy dzisiejszych realiach w Polsce Szukałem też zamiennik tego przełącznika, lecz z marnym skutkiem na allegro widziałem podobne tylko ze z 5 kablami. Niestety jeszcze nie sprawdziłem z braku czasu czy czerwony kabel gdzieś się nie przerwał... Wiecie może jaki będzie do mojego gazu odpowiedni ?