Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 cabrio ] problemy z elektryką dosłownie wszystko...

ODPOWIEDZ
Mirras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 cabrio ] problemy z elektryką dosłownie wszystko...

Post autor: Mirras » 10 mar 2013, 01:05

witam kupiłem jakiś czas temu cabrioleta ze względu ze nim dużo nie jeździłem jako tako mi to nie przeszkadzało ale teraz zbliza sie sezon wiec musze z tym poradzić. wiec tak poprzednik był jakimś maniakiem kablowania auto ma porobione "obrysówki" w kierunkowskazach w błotnikach w tylnej klapie razem ze wszystkim świeciły halogeny które po normalnym podpięciu w fabryczne kable nie świecą jak i przeciwmgłowe tylne zrobione na obie strony tez nie działają dalej podświetlenie deski i wszystkiego do okoła było po zapłonie i cały czas świeciło , z tym juz poradziłem wywaliłem z auta z kilometr kabli przyczyną była ściezka w liczniku spalona, dzisiaj doszedłem czemu kontrolka z otwierania dachu sie świeci przy otwartym dachu wina mikrostyku , ale tu mam dalej problem przy zapalonym silniku kiedy opuszcze wszystkie szyby z głównego przycisku szyba od kierowcy sie zamknie i na odwrót po zamkniecui wszystkich szyb i puszczeniu guzika szyba od kierowcy sie otwozy, nie ma tego problemu przy wyłączonym silniku na zapłonie jak i bez do puki pozwala zabezpieczenie przed rozładowaniem, do tego cały czas mam pobór prądu gdzieś bo wywala mi akumulator. uf nie radze w bagażniku pod tapicerką mam wiszące przewody czerwony i biały czerwony pod napięciem obcięte nie wiem z kąd a od wiązki która idzie w klape po tej samej stronie jest tez niewiedomo od czego odcięty biały kabel , no i centralny jak mam otwarty dach obojętnie czy szyby otwarte czy nie nie idzie zamknąć auta chodz morze to tak ma być :P dodam ze bezpieczniki wszystkie ok błagam pomórzcie :(
dodam jeszcze zepod auto nie da sie podpiąć vaga nie czyta go... błąd połączenia

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 10 mar 2013, 08:19

dach masz manual czy elektryczny wina z szybami moze miec przekaznik pod kierownica wielkosci paczki fajek otwoz go i zobacz czy nie ma tam zimnego lutu co do kabli w klapie zrob foto to cos ogarniemy z halogenami sprawdz napiecie na kostkach od zasilania bo trzeba cos wykluczyc co nie dziala

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 10 mar 2013, 09:06

Harry71 pisze:dach masz manual czy elektryczny wina z szybami moze miec przekaznik pod kierownica wielkosci paczki fajek otwoz go i zobacz czy nie ma tam zimnego lutu co do kabli w klapie zrob foto to cos ogarniemy z halogenami sprawdz napiecie na kostkach od zasilania bo trzeba cos wykluczyc co nie dziala
ten przekaźnik ma numer dokładnie 367 może to być przyczyną , reszta jak harry napisał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl