witam kupiłem jakiś czas temu cabrioleta ze względu ze nim dużo nie jeździłem jako tako mi to nie przeszkadzało ale teraz zbliza sie sezon wiec musze z tym poradzić. wiec tak poprzednik był jakimś maniakiem kablowania auto ma porobione "obrysówki" w kierunkowskazach w błotnikach w tylnej klapie razem ze wszystkim świeciły halogeny które po normalnym podpięciu w fabryczne kable nie świecą jak i przeciwmgłowe tylne zrobione na obie strony tez nie działają dalej podświetlenie deski i wszystkiego do okoła było po zapłonie i cały czas świeciło , z tym juz poradziłem wywaliłem z auta z kilometr kabli przyczyną była ściezka w liczniku spalona, dzisiaj doszedłem czemu kontrolka z otwierania dachu sie świeci przy otwartym dachu wina mikrostyku , ale tu mam dalej problem przy zapalonym silniku kiedy opuszcze wszystkie szyby z głównego przycisku szyba od kierowcy sie zamknie i na odwrót po zamkniecui wszystkich szyb i puszczeniu guzika szyba od kierowcy sie otwozy, nie ma tego problemu przy wyłączonym silniku na zapłonie jak i bez do puki pozwala zabezpieczenie przed rozładowaniem, do tego cały czas mam pobór prądu gdzieś bo wywala mi akumulator. uf nie radze w bagażniku pod tapicerką mam wiszące przewody czerwony i biały czerwony pod napięciem obcięte nie wiem z kąd a od wiązki która idzie w klape po tej samej stronie jest tez niewiedomo od czego odcięty biały kabel , no i centralny jak mam otwarty dach obojętnie czy szyby otwarte czy nie nie idzie zamknąć auta chodz morze to tak ma być dodam ze bezpieczniki wszystkie ok błagam pomórzcie
dodam jeszcze zepod auto nie da sie podpiąć vaga nie czyta go... błąd połączenia
[B4 cabrio ] problemy z elektryką dosłownie wszystko...
ten przekaźnik ma numer dokładnie 367 może to być przyczyną , reszta jak harry napisałHarry71 pisze:dach masz manual czy elektryczny wina z szybami moze miec przekaznik pod kierownica wielkosci paczki fajek otwoz go i zobacz czy nie ma tam zimnego lutu co do kabli w klapie zrob foto to cos ogarniemy z halogenami sprawdz napiecie na kostkach od zasilania bo trzeba cos wykluczyc co nie dziala