[All] Termostat a wskazania temperatury
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
po to jest forum, żeby pomagać innym <ok> gazu nie było czuć, węże twarde, no generalnie wszystkie objawy uszczelki pod głowicą...więc skoro każdy mówi, że to uszczelka, to sam zaczynasz w to wierzyć...no a taka nauczka sporo kosztuje... więc lepiej sprawdzić wszystkie opcje, zaczynając od tańszych .a skoro kolega mówi, że niedawno robił remont, to byłoby nieco dziwne, że tak padło szybko
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
No właśnie nie mówiłem bo nie uważałem za istotne bo stary samochód instalacja gazowa pierwszy samochód z gazem u mnie czuc gaz i to dość solidnie.... no jesli nic sie nie zmieni to jutro odpinam reduktor zamykam butle no zobaczymy wolał bym to niz uszczelke lub pompe wody moze mniej roboty i taniej by byłło
A wiec tak złączyłem dwa przewody co szły do reduktora te co płyn idzie i zakręciłem gaz butle tzn i dalej temp wyskakuje na postoju do około 100st czyli nie reduktor a więc co?? czujnik??... Uszczelka chyba nie bo bym juz pewnie nie jeździł prawda??? a tu mija kolejny miesiąc a auto jeździ tylko bez termostatu i na krótkich odcinkach bo daleko to sie boje żeby coś sie nie stało i nie trafić na korek a tu wyjazd sie szykuje mi do Katowic co począć?? :cry:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Przegrzać powiadasz a temp 98st osiągnąć moze?? bo no nie wiem czy kupować czujnik nowy czy nie... długo na postoju nie próbowałem bo boje sie ze moze coś się stanie ogólnie to węże jak są ciepłe są twarde ale nie tak bardzo a co to za różnica czy twarde czy nie?? I kolejne pytanie mozliwe żeby taką temp osiagało auto na postoju znaczy audi b3 1,8 90km?? bo np passat b3 u znajomego na postoju tez taka tem osiąga jak stoi ale nie tak szybko się grzeje jak mója audi pomóżcie prosze i dzieki ze jeszcze nie znudził was ten temat który tak ciągneandrzejsz23 pisze:Bez termostatu nie ma prawa się przegrzać
No to teraz już nc nie wiem normalne to moze byc zeby mi taką temp wywalało nawet bez termostatu?? powiem tak jak jade to oczywiscie temp szybko spada jak stane szybko rośnie i tyle. Wiatrak włącza sie przy 90paru ale czy on da rade schłodzic silnik to nie wiem zastanawiam sie jak pojade na ślask czy nie załaczyć od samego startu już wiatraka na krótko i tak nie jechac aczkolwiek jeśli nie bedzie nigdzie korków to zbyteczne troche jest bo i tak i tak chłodzi się samo wtedy podczas jazdy... Ale chciałbym sie dowiedzieć bo niektórzy piszą ze bez termostatu nie możliwe jest zęby silnik złapał temperature to jak to z tym jest?? Chyba zakupie nowy czujnik no chyba ze jest ktos z okolic Limanowej Nowego Sącza no Mszany Dolnej co by był chetny się spotkać ze mna i przekręcić swój działajacy czujnik zeby sprawdzić czy to samo będzie czy nie...
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: