Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] po zmianie kabli i świec samochód przerywa

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
boczek375
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4] po zmianie kabli i świec samochód przerywa

Post autor: boczek375 » 10 mar 2013, 09:30

witam. wczoraj wymieniłem kable zapłonowe,świece,kopułkę i mój problem polega na tym że samochód przerywał.odpalał normalnie ale przy dodawaniu gazu samochód jechał tak jak by brakowało benzyny.założyłem na nową kopułkę stare kable, na starą kopułkę nowe kable i dalej to samo.dopiero doszedłem że to wina świec i założyłem stare. przejechałem kilka kilometrów na starych częściach i problem powrócił lecz ze jest takie małe szarpnięcie w przy 2tys/obr.czy może to być wina palca?ponieważ wyciągnąłem go z gniazda żeby zamontować nowy lecz nowy był za duży i wmontowałem stary.kopułka i kable są zamontowane prawidłowo.macie jakieś sugestie?

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 10 mar 2013, 21:14

Cześć :-) Myślę że sam znalazłeś przyczynę.Zmień palec kolego na właściwy i nowy oraz zobacz na wężyk podciśnienia przy aparacie.Po zdjęciu palca na walcu powinien być filc,pryśnij na niego żeby się nasączył WD40.Zapobiega to zapiekaniu ruchomych części w aparacie. Oby wszystko wróciło do normy. Pozdrowienia :-)

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 10 mar 2013, 21:24

Ja bym sprawdził jeszcze wszystkie połączenia w układzie zapłonowym... być może gdzieś nie styka dobrze

audi80r
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audi80r » 10 mar 2013, 21:28

hej radzilbym zmienic palec bo to raczej (znikomy koszt) on moze robic robote a jak nie to bym szukal przyczyny tak jak kolega pisze w aparacie pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl