[B4 2.0 ABT] Cieknący olej gdzieś w okolicy rozrządu
[B4 2.0 ABT] Cieknący olej gdzieś w okolicy rozrządu
Witajcie drodzy koledzy, potrzebuje pomocy w zlokalizowaniu skad cieknie mi olej, 2 dni temu ni stad ni z owad wchodze do garazu a tam plama oleju, no to na kanal i wszystko bylo tak zapackane ze nie bylo opcji dowiedziec sie skad to leci, wiec wszystko wyczyscilem, odpalilem auto no i czekam, olej zaczal splywac tak jakby po krawedzi gdzie miska olejowa jest zlaczona z silnikiem, no to dlugo nie namyslajac sie kupilem uszczelke wymienilem i dalej to samo... nie znam sie za bardzo na tych sprawach, ale zaczynam wnioskowac ze leci gdzies spod wala rozrzadu ale pewnosci niemam, bo tam nic nie widac, a z gory silnik jest suchy, cieknie tylko jak auto sie nagrzeje, co moglo sypnac? bo nie chce dawac do mechanika ktory zaraz mnie skroi za ustalenie przyczyny ktora mozecie mi pomoc zlokalizowac i jesli to cos z tym walem, to duzo to roboty? bo jak patrze na te kolo na ktorym sa te wszystkie paski to mam wrazenie ze bez wyciagniecia silnika nie da sie tego zdjac ;] pomozcie, bo auto stoi a do roboty niemam czym jezdzic. Dziekuje z góry!
-
- Forum Audi 80
tam sa 2 plastikowe obudowy, ta 1 z gory to owszem na zatrzaski schodzi latwo, ale bardziej zalezy mi zeby zdjac ta dolna ale jej nie probowalem, bo na 1 rzut oka wydawalo sie to bardziej skomplikowane, a po calym dniu w kanale mialem juz dosc na dzis... a ten simering to duzo zachodu z tym? moze ja zle opisuje i nazywam poszczegolne czesci bo sie nieznam za dobrze, ale chodzi mi o te kolo na ktorym sa chyba 2 albo 3 paski na samym dole, bodajze od wspomagania i pompy wody, tam podejrzewam wyciek.