[b4 all] Sline. Wymiana kierownicy poraz enty. BIG PROBLEM
[b4 all] Sline. Wymiana kierownicy poraz enty. BIG PROBLEM
Siemaneczko, wiem wiem temat wałkowany od momentu wybrania papieża Polaka, ale mój problem wyjątkowo dziwny polega na tym,ze nieda sie wsadzik kierownicy s line do mojego caba.
Pare fotek przedstawiajacy moj problem:
Kierownica z wnetrznosciami:
Po zdjęciu kierownicy i odkręceniu tasmy od kierownicy ukazuje nam się taśma:
Tuż po zdjęciu taśmy, ukazała nam się osłona która ma miejsce na taśme:
Porównanie kierownicy starej i nowej (PROSZE ZWRÓCIC UWAGE NA ZAZNACZONE POLA) bez wiercenia na przewody się nie obejdzie - ale to nie problem.
Przy przyłozeniu nowej kierownicy to cos plastikowego wystaje bardzo wystaje. Zaznaczone czerwonym kwadracikiem. W starej kierownicy było miejsce na ten czarny plastik, niestety w nowej kierownicy takiego bajeru niema.
wystający plastik.
Miejsce w kierownicy na plastik.
Tył nowej kierownicy.
Koledzy jak wy to widzicie? Moim zdaniem do wymiany jest taśma, ale jaką tutaj wsadzić ? A moze macie inne pomysły? Dzięki pozdrawiam!
Pare fotek przedstawiajacy moj problem:
Kierownica z wnetrznosciami:
Po zdjęciu kierownicy i odkręceniu tasmy od kierownicy ukazuje nam się taśma:
Tuż po zdjęciu taśmy, ukazała nam się osłona która ma miejsce na taśme:
Porównanie kierownicy starej i nowej (PROSZE ZWRÓCIC UWAGE NA ZAZNACZONE POLA) bez wiercenia na przewody się nie obejdzie - ale to nie problem.
Przy przyłozeniu nowej kierownicy to cos plastikowego wystaje bardzo wystaje. Zaznaczone czerwonym kwadracikiem. W starej kierownicy było miejsce na ten czarny plastik, niestety w nowej kierownicy takiego bajeru niema.
wystający plastik.
Miejsce w kierownicy na plastik.
Tył nowej kierownicy.
Koledzy jak wy to widzicie? Moim zdaniem do wymiany jest taśma, ale jaką tutaj wsadzić ? A moze macie inne pomysły? Dzięki pozdrawiam!
Cześć Mam pewien pomysł ale musiałbym wiedzieć czy ten kwadrat można wyjąć i czy jest to lity plastik(jednolity nie pusty w środku jak hmm np pudełko). Jeszcze jedno ten mały prostokącik w górnym lewym rogu jest bardzo potrzebny czy można się bez niego obejść bo dla nowej kierownicy to chyba jest zbędny?
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 14:50 przez Slawo777, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem ale na zdjęciu trzecim od góry został wyjęty więc możesz go wyjąć i na przykład pójść do warsztatu?Jeśli tak to Ci napiszę jak ja bym to zrobił bo się zastanawiałem i myślę że mogło by się udać.Prosiłbym jeszcze o zdjęcie od tyłu tego ustrojstwa dla upewnienia
W tym kwadracie nie ma żadnych układów elektronicznych?
W tym kwadracie nie ma żadnych układów elektronicznych?
zdjęcie 3 od góry przedstawia sama obudowe bez tasmy. A taśma raczej jest potrzebna.
Tak wygląda tasma cała od tyłu.
http://allegro.pl/audi-80-100-a6-c4-a4- ... 29141.html
Pewnie myślisz o dorobieniu cos z bolcem by kierunki odbijały ?
W tym ustrojstwie pewnie jest jakis układ bo tak wchodzą kabelki.
Zaraz sie wkurze i pojde do auta i wykrece ta tasme i zobacze czy da sie to usunać
[ Dodano: 2013-03-15, 17:50 ]
No i jestem w czarnej dupie, odkreciłem stara kierownice, nałozyłem redukcje przykreciłem na próbe kierownice nową i co ? Redukcja juz zejsc nie chce. Siedzi zapieczona strasznie, musze jakoś to wyciągnąć, macie jakies sposoby na wyciagniecie tej tulejki? i jakby to było mało, to nakrętka która dokrecamy kierownice jak nie odpowiednia do rozmiaru dziury w kierownicy, dokrecamy na max kierownica, a ona dalej jest luzna i delikatne lata. wspaniałe zakonczenie dnia...
Tak wygląda tasma cała od tyłu.
http://allegro.pl/audi-80-100-a6-c4-a4- ... 29141.html
Pewnie myślisz o dorobieniu cos z bolcem by kierunki odbijały ?
W tym ustrojstwie pewnie jest jakis układ bo tak wchodzą kabelki.
Zaraz sie wkurze i pojde do auta i wykrece ta tasme i zobacze czy da sie to usunać
[ Dodano: 2013-03-15, 17:50 ]
No i jestem w czarnej dupie, odkreciłem stara kierownice, nałozyłem redukcje przykreciłem na próbe kierownice nową i co ? Redukcja juz zejsc nie chce. Siedzi zapieczona strasznie, musze jakoś to wyciągnąć, macie jakies sposoby na wyciagniecie tej tulejki? i jakby to było mało, to nakrętka która dokrecamy kierownice jak nie odpowiednia do rozmiaru dziury w kierownicy, dokrecamy na max kierownica, a ona dalej jest luzna i delikatne lata. wspaniałe zakonczenie dnia...
Fotostory się przyda ale będzie tylko do tego jednego przypadkuDorianek pisze:Audi a4, tak taśma w tej kierze jest okrągła, ale wydaje mi się że to ogarne jakoś, całe fotostory je**e na forum zeby było jasne i wyjasnic wszystkim wątpliwości
Druga opcja która występuje częściej jest taka że w ori układzie jest kiera z okrągłą taśmą i z obudową kierownicy płaską bez przegrody na taśmę od poduszki a ludzie kupują kierownice właśnie z taką taśmą jak ty miałeś w ori wydaniu i trzeba zmieniać obudowę,przerabiać klakson i szlifować odbijak od kierunków.
Prawde mówiąc nie spotkałem się do tej pory z takim przypadkiem jaki twój ale to dobrze bo człowiek uczy się całe życie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Dorianek pisze:Jestem wyjątkiem... cieszyłem sie jak bronek po dyktandzie jak dostałem kiere, ale jak to mówią biednemu zawsze wiatr w oczy i ch*j w dupe :mrgreen:
[ Dodano: 2013-03-16, 20:44 ]
p-a-b-u, ja wsadze tą kiere z moja stara taśmą, ale potrzebuje czasu
Też chciałem ale nie wykombinowałem nic innego jak wiercenie w kierownicy a tego się bałem
Nie da to się zapłacić kartą w biedronce <ok>Dorianek pisze:Jestem wyjątkiem... cieszyłem sie jak bronek po dyktandzie jak dostałem kiere, ale jak to mówią biednemu zawsze wiatr w oczy i ch*j w dupe :mrgreen:
[ Dodano: 2013-03-16, 20:44 ]
p-a-b-u, ja wsadze tą kiere z moja stara taśmą, ale potrzebuje czasu
Pewnie że dasz radę
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak bym czytał swoje wypowiedzi Ja też mam problem z tą redukcją, tak jakby miała inny kształt zębów, tak mocno weszła, że dopiero ściągaczem dałem radę ściągnąć tą redukcję. Czyżby były różne rodzaje?Dorianek pisze:niema czego się bać :mrgreen:
[ Dodano: 2013-03-16, 20:50 ]Mistrz!GSF pisze: Nie da to się zapłacić kartą w biedronce <ok>