[B4 AAH] Miękki pedał hamulca
[B4 AAH] Miękki pedał hamulca
Tak jak w temacie, problem pojawia się gdy silnik już złapie trochę temperatury, problem ten nie występuję przez pewien moment od odpalenia auta wtedy gdy silnik był zimny. Dokładnie to wygląda to w ten sposób że jak jednostajnie i spokojnie wciskam pedał hamulca to idzie w podłogę i auto prawie wcale nie hamuję, jednak gdy puszcze pedał i kilka razy go nacisnę to pedał jest twardy i auto hamuje normalnie. wystarczy puścic pedał i po chwili znów jest miękki. Spotkał się ktoś z takim problemem ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Spotkał 8-) albo zapowietrzony układ ,albo pompka przepuszczabart0390 pisze:jak jednostajnie i spokojnie wciskam pedał hamulca to idzie w podłogę i auto prawie wcale nie hamuję, jednak gdy puszcze pedał i kilka razy go nacisnę to pedał jest twardy i auto hamuje normalnie. wystarczy puścic pedał i po chwili znów jest miękki. Spotkał się ktoś z takim problemem ?
A więc tak, najpierw odpowietrzyłem układ i nic nie pomogło, później wymieniłem pompę hamulcową zalałem płynem i odpowietrzyłem tak jak wcześniej wszystkie cztery koła i nie ma żadnej poprawy. Dzieje się dokładnie to samo co wcześniej. Serwo sprawdzałem, napompowałem pedałem hamulca i jak odpaliłem silnik pedał zrobił się bardziej miękki i trochę się ruszył. Mam takie pytanie, czy to normalne że jak pompuję pedałem hamulca to słychac syczenie z okolic pedałów ? Problem pilnie potrzebny do rozwiązania bo nie mam jak do pracy dojeżdzac
mam nadzieje ze wiesz jak odpowietrzac hamulce ?? pompujesz kilka razy hamulcem 2 osoba siedzi przy akalamitkach ty wciskasz do konca pedał hamulca ( po wczesniejszym pompowaniu nim ) i druga osoba odreca w tym momencie az wyjdzie powietrze i zakreca i znowu od poczatku robiłes tak ? a w zbiorniczku musi byc ciagle płyn
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Wystarczy trochę pojeździć na zapowietrzonym układzie i pedał będzie mięciuchny jak piersi teściowej.
Sam się o tym przekonałem - po 200km ponowne odpowietrzenie i co...wylazły bąble.
Sam się o tym przekonałem - po 200km ponowne odpowietrzenie i co...wylazły bąble.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 18:48 przez bloku, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80