Witam, mam takie pytanie. Musiałem wymienić tylną klapę w swoim coupe, nowa klapa którą kupiłem ma wycieraczkę i spryskiwacz, moja była goła, bez wycieraczki i spryskiwacza. Ma ktoś może wiedzę na temat tego czy ciężko byłoby podłączyć tylną wycieraczkę żeby działało to jakoś jak w oryginale? Oraz z boku nadwozia we wnęce od klapy, jest taka gumka do której dochodzi wężyk od spryskiwacza w klapie, wie ktoś może czy u mnie, jak nie było wycieraczki z tyłu, jest pociągnięty przez samochód wężyk od spryskiwaczy i zaślepiony na końcu gumką czy trzeba by było ciągnąć nowy?
Pozdrawiam
[B3 Coupe] Montaż tylnej wycieraczki
Manetkę mam właśnie przełożoną od coupe z wycieraczką (ruch w dół to tylna wycieraczka? bo teraz przy takim ruchu mi się przednia raz przeciera). Co do wiązki to wiesz może czy dużo przerabiania jest? U mnie w starej klapie szły 3 kable - 2 grube (brązowy i biały) - obstawiam że grzanie szyby, + jeden cienki (nie pamiętam koloru) - nie wiem od czego. W nowej klapie z wycieraczką mam 4 kable (2 grube od grzania jak wcześniej) + 2 cienkie - obstawiam że właśnie + i - do silnika wycieraczki. A co do tego zbiorniczka spryskiwaczy to musiałbym coś wykombinować w nim jest druga pompka pewnie?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
nieeNn pisze:(ruch w dół to tylna wycieraczka?
tylnią wycieraczkę uruchamia się jak drogowe światła czyli od siebie i działa ona czasowo do momentu ponownego naciśnięcia manetki.
najlepiej poszukać używki bo oryginał jest tak wyprofilowany że chowa się w nadkolu a płyn leje się po wyciągnięciu na wierzch wlewu. Ciężko będzie coś tam upchać-chyba że małego pompka jest identyczna jak ta z przodu i uruchamia się ją dłużej naciskając manetkę od siebie.eNn pisze:A co do tego zbiorniczka spryskiwaczy to musiałbym coś wykombinować w nim jest druga pompka pewnie?
Ogólnie warto w coupe mieć wycieraczkę wiem to po sobie bo w poprzedniej nie było i jak do tej się przesiadłem już żaden deszcz i śnieg mi nie przeszkadzał w widzeniu do tyłu
No wycieraczkę w klapie mam, co do manetki to też już ogarnąłem że trzeba ją pchnąć od siebie (na tej manetce co mam się da). Na złomie z którego brałem klapę, mógłbym też wykręcić silniczek wraz ze zbiorniczkiem płynu więc to nie problem. Tylko pytanie teraz dotyczy wiązki - jak podłączyć tylny silniczek żeby to działało - trzeba jakiś dodatkowy przekaźnik czy da radę to podłączyć jakoś do wiązki przednich wycieraczek?
Jak ogarnę podłączenie samej wycieraczki, to myślę że z płynem dam sobie już radę każda informacja może być cenna, dzięki!
Jak ogarnę podłączenie samej wycieraczki, to myślę że z płynem dam sobie już radę każda informacja może być cenna, dzięki!