Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 Avant] Głośniki - wybór

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Dawidof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 Avant] Głośniki - wybór

Post autor: Dawidof » 17 mar 2013, 01:02

Siemka. Mam u siebie w kombiku fabryczne nagłośnienie 2 głośniki w desce i 4 w tylnych drzwiach (2x2). Głośniki (przynajmniej te w drzwiach) to NOKIA. Ogólnie sam zestaw gra ok, ale najlepiej spisuje się do słuchania wiadomości :P więc zamontowałem tubę basową do gabażnika (robioną - nie jakiś mediamarktowy badziew ). Wreszcie dało się słuchać muzyki :) Jednak mimo tego, że mam kombi bo lubie kombi to jeszcze czasem przydało by się wykorzystać ten gabażnik i mimo tego że wyjęcie skrzyni to 15s bo wszystko mam zrobione na złączki, to wolałbym mieć ten sam lub podobny efekt bez niej :) . I tu moje pytanie, bo kiedyś byłem w serwisie audio i mi powiedzieli, że to auto (jak wiekszość AUDI) ma głośniki ze wzmiacniaczami i wymiana tego nastoletniego zestawu na coś nowego mija się z celem ze względu na koszty (chodziło im o te wzmacniacze, żeby tak samo to było zrobione). Więc pytam - jakby wywalić te głośniki i wstawić normalne bez wzmacniaczy to nie będzie to grało? Wiadomo, na deche 2 i w drzwi 4 ( 2 nisko i 2 wysoko tonowe). Wiem, że może trzeba by wygłuszyć drzwi, ale poza tym jakie głośniki polecacie i czy ma to sens? Nie dużo nowsze auta (np. golf 4) nie muszą mieć subwoofera żeby ładnie grało. Co radzicie?
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 17:35 przez Dawidof, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Apocalipto
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Apocalipto » 17 mar 2013, 17:18

Dawidof, trochę nie ten dział ;-)
Możesz zmienić głośniki w tylnych drzwiach, ja u siebie miałem 165mm wepchnięte plus wygłuszenie drzwi. Jeżeli niechcesz suba to polecam niekupywać tych głośników ''kiermaszy'' ale jakiś odseparowany zestaw a z czasem do zestawu dołożyć wzmacniacz i będzie miodzio.

Dawidof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dawidof » 17 mar 2013, 21:38

No właśnie troche nie ten.. sorki :P ale już przeniesione :) . Czyli na dół niski ton a na góre wysoki, czy na dół niski ze średnim i będzie git? Jakiej marki głośników szukać?

edit by UFOtm: poczytaj sobie ten dział to bedziesz wiedział co wybrać , co zrobić i dlaczego....nie powielaj temató które były już opisywane dziesiątki razy <piwo>
Ostatnio zmieniony 23 mar 2013, 11:57 przez Dawidof, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl