[B4 1Z] prośba ws. doboru przegubu
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Kolego Marcin80B4, czyli ten przegub powinien być ok? Tzn. według katalogu? Bo wiadomo, że w 20 letnim aucie różne kombinacje mogły być robione, kolega w wyżej przywołanym Transporterze miał inną skrzynię i dopóki nie położył przegubu na stół to nikt nie mógł mu dobrać, a prób trochę było:P Jeszcze raz dzięki za tak szeroki odzew, chyba zdecyduje się na ten przegub jednak i na wiosnę wymiana z wszystkimi tulejami, będzie okazja:)
A pytanie z innej beczki, jakie sworznie wahacza polecacie? W sklepie obok mają TRW ale bardzo drogie - ok.90 zł sztuka, mają też Swag za 60 z groszami, też dużo dobrego o tej firmie słyszałem. Auto mam prawie 3 lata, a jeszcze sworzni nie ruszałem. Niby nie słychać, ale lepiej zapobiegać niż potem koło gonić:P
A pytanie z innej beczki, jakie sworznie wahacza polecacie? W sklepie obok mają TRW ale bardzo drogie - ok.90 zł sztuka, mają też Swag za 60 z groszami, też dużo dobrego o tej firmie słyszałem. Auto mam prawie 3 lata, a jeszcze sworzni nie ruszałem. Niby nie słychać, ale lepiej zapobiegać niż potem koło gonić:P
co do przegubu kupisz ten co podałeś to po kilku tysiącach, a może, nie kupisz lobro albo spidana ja zaufałem gościowi jak mi sprzedawał mówił ze bd dobry jakiś za ok 120 zeta nawet 5 tyś nie wytrzymał firmy nie pamiętam
co do swaga to z tego co się orientuje to jest febi ja ze swaga mam poduchy amorów z przodu i nie narzekam
co do swaga to z tego co się orientuje to jest febi ja ze swaga mam poduchy amorów z przodu i nie narzekam
Słuchajcie, najgorszą chorobą przegubów jest kiepska jakość osłony gumowej. Przez okres 3 lat tylko jedną miałem reklamację przegubu który pstrykał - osłona nie pękła i w smarze nie było widać obcych ciał.
Reszta reklamacji to pęknięte osłony a dalej to już szlag trafia przegub.
Gdzieś już pisałem o tym temacie. Kupcie tańszy przegub a dajcie osłone np spidana lobro albo takie mega elastyczne osłony quinton hazel' a które można zakładać bez ściągania przegubu z półosi.
Do momentu pełnej szczelnośći osłony - nie będzie problemów z przegubami. Sam jeżdżę na chińczykach z osłonami lobro bo te z opakowania nawet 4 miesięcy nie wytrzymały.
Metelli ogólnie robi ok przeguby. Najwyżej wymienisz później osłonę i będzie ok - tylko taka niewygoda że trzeba się przyglądać raz na jakiś czas.
Reszta reklamacji to pęknięte osłony a dalej to już szlag trafia przegub.
Gdzieś już pisałem o tym temacie. Kupcie tańszy przegub a dajcie osłone np spidana lobro albo takie mega elastyczne osłony quinton hazel' a które można zakładać bez ściągania przegubu z półosi.
Do momentu pełnej szczelnośći osłony - nie będzie problemów z przegubami. Sam jeżdżę na chińczykach z osłonami lobro bo te z opakowania nawet 4 miesięcy nie wytrzymały.
Metelli ogólnie robi ok przeguby. Najwyżej wymienisz później osłonę i będzie ok - tylko taka niewygoda że trzeba się przyglądać raz na jakiś czas.
-
- Forum Audi 80