[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
- bigben1992
- Forum Audi 80
na tej żółtej kostce za obrotomierzem ja nie znalazłem żadnych cyferek więc który to jest pin numer 1?
[ Dodano: 2012-11-29, 10:14 ]
po wielu dniach naprawiłem usterkę napiszę jak ją rozwiązałem może komuś się przyda
każdą kostkę i każdą złączkę psiknąłem preparatem do konserwacji styków elektrycznych i po 15 minutach zegary i panel nawiewu świeci
[ Dodano: 2012-11-29, 10:14 ]
po wielu dniach naprawiłem usterkę napiszę jak ją rozwiązałem może komuś się przyda
każdą kostkę i każdą złączkę psiknąłem preparatem do konserwacji styków elektrycznych i po 15 minutach zegary i panel nawiewu świeci
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
witam
Przepraszam , że odkopuje temat ale mam problem
Chodzi o podświetlenie zegarów a audi 80 b4 1.9tdi . licznik chyba VDO.
Potrzebuje zdjęcie z zaznaczonymi żarówkami podświetlenia.
chce zmienić z czerwonych na niebieskie. a i tarcze zegarów są w odcieniu czerwonego czy białe ? jeżeli w odcieniu czerwonego to wymiana nie ma sensu. czy się mylę ? :-|
Przepraszam , że odkopuje temat ale mam problem
Chodzi o podświetlenie zegarów a audi 80 b4 1.9tdi . licznik chyba VDO.
Potrzebuje zdjęcie z zaznaczonymi żarówkami podświetlenia.
chce zmienić z czerwonych na niebieskie. a i tarcze zegarów są w odcieniu czerwonego czy białe ? jeżeli w odcieniu czerwonego to wymiana nie ma sensu. czy się mylę ? :-|
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[80 b4 1,9tdi] Brak podświetlenia zegarów i regulatorów.
Witam,
Mam od jakiegoś czasu taki problem, że w kabinie zrobiło się całkowicie ciemno.
Wysiadło podświetlenie zegarów, przełączników (oprócz świateł awaryjnych)
Kontrolki na zegarach się świecą (grzanie świec, olej, światła, kierunkowskazy - to działa)
Podgrzewanie tylnej szyby i przeciwmgielne dopiero po włączeniu się świecą.
Miga mi też kontrolka na szyberdachu (taka czerwona lampka) zupełnie przypadkowo i nieregularnie.
A ostatni i najgorszy problem to to, że auto może stać max 2 dni na podłączonym akumulatorze, bo całkiem się rozładowuje. Czy te symptomy mogą mieć z tym jakiś związek?
Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam
Mam od jakiegoś czasu taki problem, że w kabinie zrobiło się całkowicie ciemno.
Wysiadło podświetlenie zegarów, przełączników (oprócz świateł awaryjnych)
Kontrolki na zegarach się świecą (grzanie świec, olej, światła, kierunkowskazy - to działa)
Podgrzewanie tylnej szyby i przeciwmgielne dopiero po włączeniu się świecą.
Miga mi też kontrolka na szyberdachu (taka czerwona lampka) zupełnie przypadkowo i nieregularnie.
A ostatni i najgorszy problem to to, że auto może stać max 2 dni na podłączonym akumulatorze, bo całkiem się rozładowuje. Czy te symptomy mogą mieć z tym jakiś związek?
Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
[ b3/b4] Podświetlenie zegarów - wymiana zarówki
Witam. mam audi 80 b4 avant. Mam tam termometr ale w nocy nie jest on podświetlony. Czy on nie jest podświetlany czy mi poprostu żarówka padła????? Proszę o podpowiedz.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2014, 11:04 przez mariusz1979, łącznie zmieniany 1 raz.
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
Też mam oryginalny w liczniki termomentr i w dzien widać , lecz nie nie jest podświetlony.. i w nocy nie widać, to samo mam z zegarkiem który znajduje sie w obrotomierzu, w dzien idzie przeczytac godzine , lecz tez nie świeci, jutro zabieram się za wymiane żarówek, bo mam pare poprzepalanych i też chcialem o to zapytac na forum czy zegarek i termometr maja podświetlenie..