Witam wszystkich.
Mam problem ze zlokalizowaniem usterki. Auto kradnie mi prąd. Po podłączeniu miernika pokazuje mi 0.37A czyli dosyć dużo, po nocy auto nie zapala, jak odłączam klemę na noc to normalnie odpalam. Aku jest dobre, altek też.
Zacząłem od odłączania wszystkich bezpieczników i ku mojemu zdziwieniu nic sie nie zmieniło, cały czas pobiera 0.37. Macie jakieś pomysły co to moze byc? Mam dolozony uniwersalny centralny ale go odlaczylem nic to nie dało.
Nie mam pomysłu o co chodzi gdzie szukać tego lewego poboru ?
[b3 SB] lewy pobór prądu ciężki temat !
nic nie pomogło, odlaczylem chyba juz wszystko i dalej pokazuje duzy pobór, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? bo ja już wymiękam
[ Dodano: 2012-12-21, 19:24 ]
po rozebraniu prawie wszystkiego co z elektryką związane okazało się że siedział jakiś stary alarm podłączony pod stacyjkę więc wyrwałem chwasta i wkońcu jest git :mrgreen:
[ Dodano: 2012-12-21, 19:24 ]
po rozebraniu prawie wszystkiego co z elektryką związane okazało się że siedział jakiś stary alarm podłączony pod stacyjkę więc wyrwałem chwasta i wkońcu jest git :mrgreen:
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
najlepiej na bezpiecznikach, sprawdzisz wtedy na którym obwodzie masz największy pobór prądu.soyer08 pisze:Autko kradnie mi prąd co mam robić,może ktoś wie od czego mam zacząć,gdzie mam szukać
Ja robiłem coś takiego że wziąłem spalony bezpiecznik i po klei w każde miejsce wkładasz i miernikiem na tym właśnie bezpieczniku sprawdzasz prąd.