[b4 abk]wymiana przednich lamp
[b4 abk]wymiana przednich lamp
Witam. Miałem drobną stłuczkę i potrzebuje wymienić przednie lampy, coś kierunki mi poszły do tyłu i lewy reflektor ... Naszczęście mam zapasowe kompletne w piwnicy od ojca audika, tylko niewiem jak się do tego zabrać. Szukałem na forum jak wyręcić przednie lampy ale nic nie znalazłem ... Edit. Poprawione, sory. Czy teraz dostand odpowiedz?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 05:19 przez mariano, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
mariano, jeżeli nie będziesz zdejmował zderzaka, to do ich demontażu wystarczy wyjąć listwy podreflektorowe, czyli odkręcić wkręty po ich wewnętrznych stronach (widoczne po otwarciu pokrywy silnika), pociągnąć do siebie i wypiąć zewnętrzne rogi z błotników. Jak to zrobisz, to uzyskasz dostęp do wkrętów w dolnych mocowaniach reflektorów. Na końcu odkręcasz górne mocowania i lekko manewrując, wyjmujesz lampki z samochodu. Możesz sobie wcześniej powyciągać kierunki. Montaż, w odwrotnej kolejności.
Ok, dzięki za odpowiedź. Jutro będę działać bo już dziś nie zdąrze, na noc do pracy. Jak bym czegoś nie wiedział to będę pytał.
A tak wogóle może ma ktoś jakieś zdjęcia procesu rozbierania lamp?
PS. zderzak też będę wymieniał bo jest pęknięty i opadł w dół, ale to w przyszłym miesiącu, postaram się jutro zrobić zdjęcia jak to wygląda, może coś doradzicie bo tak to ciężko opisać.
A tak wogóle może ma ktoś jakieś zdjęcia procesu rozbierania lamp?
PS. zderzak też będę wymieniał bo jest pęknięty i opadł w dół, ale to w przyszłym miesiącu, postaram się jutro zrobić zdjęcia jak to wygląda, może coś doradzicie bo tak to ciężko opisać.